• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 August , 2015

SIGHET: Reabilitări în cartierul 1 Mai

Reabilitările din cartierul 1 Mai din Sighet încep să prindă contur. Cei care locuiesc acolo au scăpat de dezastrul de după lucrările la reţeaua de apă şi canal, au acum un cartier bine iluminat şi în curând vor avea şi un spaţiu verde bine îngrijit.

 

Lucrările au demarat la începutul lunii trecute. A fost reabilitat sistemul de iluminat public şi, de asemenea, s-au amplasat stâlpi noi pentru suplimentarea acestuia, întrucât cetăţenii care locuiesc în cartierul 1 Mai aveau o problemă în această privinţă. Oamenii au povestit că le era frică să iasă din casă noaptea deoarece era beznă. Mai mult decât atât, nu de puţine ori s-au înregistrat furturi din cauza sistemului de iluminat deficitar. Municipalitatea a considerat aceste lucrări o prioritate, astfel încât prin intermediul Serviciului Public de Gospodărire Urbana a fost rezolvată şi această problemă. În momentul de faţă problema iluminatului public este rezolvată, iar cetăţenii pot ieşi din casă în siguranţă după lăsarea întunericului.

 

„În prezent, iluminatul public funcţionează foarte bine, fapt pentru care suntem foarte mulţumiţi. Au fost montate becuri noi şi nu mai avem nicio problemă în acest sens. Dacă ne asfaltează şi drumul şi trotuarele din cartier, putem spune că zona este pusă la punct. E bine şi se vede că se aduc îmbunătăţiri”, declară o sigheteancă ce locuieşte în cartierul 1 Mai.

 

Tot la capitolul îmbunătăţiri, Serviciul Public de Gospodărire Urbana a reabilitat carosabilul din întreg cartierul, iar în perioada următoare se va amenaja şi locul de joacă pentru copii. Ce ar mai avea nevoie cetăţenii care locuiesc aici pe viitor ar fi o parcare unde şoferii să îşi poată lăsa maşinile şi să nu fie nevoiţi să le urce pe spaţiile verzi sau pe trotuare.

Locuitorii cartierului sunt de părere că aceste lucrări le vor spori substanţial confortul.

 

În ceea ce priveşte amenajarea spaţiului de joacă pentru copii din acest cartier, Serviciul Public de Gospodărire Urbana are în plan amenajarea un mini-teren de fotbal şi împrejmuirea acestuia spre a oferi siguranţă copiilor din zonă. După finalizarea lucrărilor din cartierul 1 Mai se va trece la amenajarea cartierelor Popa Lupu, Tudor Vladimirescu şi 9 Mai. Acolo vor demara lucrări de reabilitare a trotuarelor, a iluminatului public, dar şi construirea de locuri de parcare şi asfaltarea aleilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.