• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Martie , 2015

SIGHET: Proiectul de reabilitare a străzilor Valea Hotarului – Iapa

Zilele următoare demarează proiectul de reabilitare a străzilor Valea Hotarului – Iapa, anunţă municipalitatea. Acestea vor beneficia de asfalt proaspăt, dar şi de o reţea de canalizare. De asemenea şi străzile Gheorghe Lazăr, Szilagyi Istvan şi Lucian Blaga vor fi reabilitate în decursul acestui an.

 

Contractul de finanţare prin Programul operaţional regional 2007 - 2013 Axa prioritară 2, pentru proiectul intitulat „Modernizarea străzii Valea Hotarului - Iapa”, a fost semnat în data de 30 ianuarie 2014, de către reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord -Vest şi primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş. Proiectul are ca scop reabilitarea infrastructurii străzii Valea Hotarului - Iapa şi introducerea reţelei de canalizare. Valoarea totală a proiectului este de 6 milioane de lei şi are o durată de implementare de 11 luni. Se va extinde reţeaua de apă şi canal şi se va reabilita drumul principal care începe de la intersecţia cu DN 19 până la şcoală. În prima etapă a acestui proiect vor intra în lucru strada principală şi câteva străzi adiacente.

 

„Pe strada Valea Hotarului – Iapa încep lucrările de reabilitare care au fost amintite în ultimele luni, iar pe celelalte trei străzi care le ştim sub denumirea de Karl Marx ne vom reîntoarce luna aceasta pentru reabilitarea lor. Pot să afirm că în cursul acestui an întreaga stradă va fi reabilitată”, a arătat inginerul Viorel Miculescu, şeful biroului tehnic din cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei.

 

În momentul de faţă municipiul Sighetu Marmaţiei are în derulare trei proiecte importante. Se lucrează la numeroase străzi, iar o parte din ele au fost finalizate încă de anul trecut.

 

„Avem în derulare trei proiecte. Primul, care a demarat în urmă cu un an de zile, a ajuns într-un stadiu de implementare de 80%. În cel de-al doilea, care a demarat din banii redistribuiţi de la Borşa, au început deja lucrările în cursul acestei săptămâni, urmând ca începând de luna viitoare să demarăm şi al treilea proiect care reprezintă banii veniţi din nişte alocări suplimentare”, a mai spus Viorel Miculescu.

Toate cele trei proiecte au ca termen de finalizare sfârşitul anului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.