• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Septembrie , 2015

Sighet: proiecte în grafic

Până la sfârşitul acestui an, primele două proiecte care au ca scop extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canal pe străzile din municipiul Sighetu Marmaţiei vor fi finalizate, aşa cum este prevăzut în contract. Cel mai de amploare este pe punctul de a fi finalizat, în timp ce al doilea se află în grafic şi are ca termen luna decembrie a acestui an. În privinţa celui de-al treilea, lucrările vor demara de luna aceasta.

 

„Primul proiect se află în faza de finalizare. După cum se poate observa, lucrările au scăzut din amploare în zona centrală a oraşului, se lucrează în special pe readucerea carosabilului la starea iniţială. Mai sunt câteva lucrări de executat pe primul proiect, cum ar fi cartierul Constructorului, dar şi o parte din zona Independenţei.

Pot spune că în linii mari proiectul se află în faza de finalizare, termenul limită fiind luna octombrie”.

 

Ing. Viorel Miculescu, şeful Biroului Tehnic din cadrul Primăriei Sighet

 
 

Un alt proiect privind extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canal urmează să fie şi el finalizat la finele acestui an.

 

„Pe proiectul al doilea, lucrările sunt centrate pe zona Cearda, Valea Hotarului şi Iapa. Întrucât acolo mai avem un proiect demarat de către Primărie, privind reabilitarea drumului, cele două proiecte trebuie să fie finalizate până la sfârşitul anului, iar din această cauză lucrăm intens la refacerea infrastructurii de apă, urmând apoi să continuăm cu partea de carosabil”, a mai punctat Viorel Miculescu, şeful Biroului Tehnic din cadrul Primăriei Sighetu Marmaţiei.

 

Lucrările din cadrul celui de-al treilea proiect de extindere şi reabilitare a reţelei de apă şi canal cuprind un număr de 14 străzi din municipiul Sighetu Marmaţiei, care vor beneficia de branşamente noi la apă potabilă, iar alte 7 la reţeaua de canalizare a municipiului. Pe lângă asta vor fi executate 3 staţii noi de pompare, pentru a face faţă numărului mai mare de consumatori care vor exista. Reţeaua de distribuţie a apei va fi extinsă cu 7 kilometri, se vor efectua 762 de branşamente noi la reţeaua de distribuţie, 3 staţii de pompare, un rezervor de 60 mc, se va extinde reţeaua de apă uzată cu 3.300 de metri şi se vor executa 342 de racorduri noi la reţeaua de canalizare. Extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile cuprinde 14 străzi din municipiu, care nu au fost cuprinse în vechiul proiect. Este vorba despre străzile Lazu Şesului, Bobâlna, Arhimandrit Ghermano Vida, Făget, Tepliţei, Lazu Baciului, Iapa, Dealu Cetăţii, Dobrogeanu Gherea, Rosetti, Dobăieş, Izei, Zona Blocuri şi Valea Cufundoasă. Întrucât presiunea existentă nu este suficientă pentru alimentarea cu apă a consumatorilor, se vor executa şi trei staţii de pompare în reţeua de distribuţie. Două dintre acestea vor fi realizate pe strada Dealu Cetăţii, iar una pe strada Iapa. Reţeaua de canalizare va fi şi ea extinsă pe un număr de şapte străzi. Lista cuprinde străzile Vasile Ilea, Xenopol, Lazu Şesului, Arhimandrit Ghermano Vida, Făget, Iapa şi Dobrogeanu Gherea.

 

În legătură cu cel de-al treilea proiect, constructorul şi-a anunţat intenţia de a prelua străzile undeva la sfârşitul lunii septembrie.

 

Reprezentanţii Biroului Tehnic din cadrul primăriei Sighet sunt de părere că firmele care execută lucrările pe raza municipiului vor reuşi să se încadreze în termenele stabilite în contract.

„Primul proiect se va finaliza undeva în luna octombrie, cel de-al doilea în luna decembrie, iar cel de-al treilea, care va începe la finalul lunii septembrie, are ca termen de finalizare luna martie a anului viitor, dar acest proiect va fi de o amploare mult mai mică. Practic el vine ca o completare a unor lucruri scăpate din primele proiecte”, a mai explicat Viorel Miculescu.

Un alt proiect care are ca termen de finalizare sfârşitul acestui an este şi cel privind înfiinţarea Centrului de Informare Turistică. Acesta a început deja să prindă contur, iar lucrările se încadrează în graficul stabilit.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.