• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 6 August , 2015

SIGHET: Primarul Ovidiu Nemeş le-a transmis un gând bun tuturor românilor de Ziua Imnului

În fiecare an, românii de pretutindeni sărbătoresc, în data de 29 iulie, Ziua Imnului Naţional. Această zi a fost marcată în majoritatea judeţelor, printre care şi Maramureş, printr-o serie de evenimente speciale, la care au luat parte oficialităţile locale şi judeţene.

 
 

Imnul Naţional „Deşteaptă-te române” a fost intonat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, la data de 29 iulie 1848. Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Naţional al României, simbol al unităţii Revoluţiei române de la 1848. Cu această ocazie, primarul municipiului, Ovidiu Nemeş, le-a transmis un mesaj sighetenilor.

 

„Începând din 1848, «Deşteaptă-te, române!» a fost un cântec foarte drag românilor, insuflându-le curaj în momentele cruciale ale istoriei. «Deşteaptă-te, române!» a fost interzis după instaurarea regimului comunist, timp de aproape o jumătate de secol, însă pe 22 decembrie 1989, în timpul revoluţiei anticomuniste, imnul s-a înălţat pe străzi, însoţind uriaşele mase de oameni, risipind frica de moarte şi unind întregul popor în sentimentele nobile ale momentului. Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, a fost ales imn naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991. Imnul naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului, reprezintă simbolurile poporului român, care trezesc în fiecare dintre noi acel sentiment de mândrie naţională şi de devotament faţă de ţara mamă, indiferent în ce colţ de lume ne-am afla. 29 iulie este data la care suntem chemaţi să facem un arc peste timp, până în anul 1848 când a fost cântată pentru prima dată acea melodie, care, în anul 1989, urma să ne unească şi să ne conducă spre democraţie. „La mulţi ani!” tuturor românilor, de Ziua Imnului Naţional al României!”, a postat primarul municipiului Sighet, Ovidiu Nemeş, pe o reţea de socializare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.