• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Aprilie , 2015

SIGHET: Peste 100 de creaţii ale elevilor la expoziţia „Lumină din lumină”

Expoziţia „Lumină din lumină”, organizată an de an de către Şcoala de Artă „Gheorghe Chivu” din Sighet, a ajuns la ediţia cu numărul 5. Peste 100 de exponate realizate de către elevii instituţiei pot fi admirate acum, în pragul sărbătorilor pascale. Zeci de icoane pe sticlă, zgărdane, ouă încondeiate, dar şi alte obiecte de artă populară vestesc marele praznic al Învierii Domnului.

 

Sub îndrumarea profesoarelor Irina Szemkovics şi Pălăguţa Bârlea, elevii Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu” au dat naştere şi în acest an la creaţii care pot fi admirate de către toţi.

„Puteţi vedea acum 87 de icoane lucrate numai de copii şi se poate vedea cât de mult au progresat aceştia în iconografie. De asemenea au împodobit această expoziţie şi cu alte obiecte artizanale realizate de către ei. Sunt fericit că suntem la cea de-a cincea ediţie a acestei expoziţii şi îi felicit pentru ceea ce au făcut”, a spus Ioan Tivadar, directorul Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu” din Sighetu Marmaţiei.

Deoarece nu a putut fi prezent la acest vernisaj, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei le-a transmis artiştilor care au realizat această expoziţie felicitări şi un gând bun acum, în preajma sfintelor sărbători.

 

„Vreau să transmit gândurile domnului primar Ovidiu Nemeş, care deşi nu este astăzi alături de noi, deoarece programul dumnealui este foarte încărcat, a ţinut neapărat să transmită felicitările sale copiilor care au muncit enorm de mult pentru realizarea acestor lucrări, doamnelor profesoare care, cu lumina Lui Dumnezeu, au reuşit să deschidă ochii acestor copii pentru a realiza aceste minunate capodopere, deoarece fiecare în parte reprezintă o capodoperă, şi nu în ultimul rând conducerii instituţiei, care a făcut posibilă această întrunire pentru ca într-un cadru festiv să putem aduce felicitările administraţiei locale pentru munca depusă în această unitate”, a transmis consilierul local Anişoara Mihali.

 

Expoziţia este deschisă tuturor sighetenilor care doresc să guste din spriritualitatea prin artă exprimată de către elevii Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu” din Sighet.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.