• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 Ianuarie , 2015

SIGHET: Pentru acest an, Mara Nord urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor din autobuze şi înnoirea parcului auto

450.000 de călători au fost transportaţi anul trecut de autobuzele Mara Nord. Aceştia au beneficiat de curse sigure, în ciuda problemelor existente încă în cadrul societăţii. Vestea bună este că firma de transport în comun Mara Nord este pe profit din luna octombrie, iar planurile din 2015 vizează condiţii mai bune în autobuze şi înnoirea parcului auto.

 
 

După ce 2014 a fost un an bun în ceea ce priveşte profitul societăţii Mara Nord, prioritatea în prezent rămâne tot asigurarea şi păstrarea traseelor existente pentru beneficiari.

„Păstrarea traseelor stabilite încă de anii trecuţi, mă refer în special la asigurarea navetiştilor, să ajungă la timp şi în condiţii cât mai bune la locul de muncă. Îi avem şi pe elevi ca şi beneficiari direcţi, care trebuie să ajungă la şcoală în timp util şi să ajungă în condiţii bune acasă, şi călătorii noştri fideli, cei aproape 450.000 de călători anual, pe care Mara Nord i-a transportat în cursul anului 2014”, a precizat directorul Mara Nord, Grigore Şteţ.

Chiar dacă se fac eforturi pentru rezolvarea tuturor problemelor existente, directorul societăţii Mara Nord recunoaşte că mai sunt aspecte care trebuie remediate.

 

„De multe ori nu reuşim să asigurăm condiţiile de confort şi mă gândesc la încălzirea în interiorul autobuzului, pentru că este iarnă şi temperaturile sunt pe minus, la curăţenia care trebuie păstrată în autobuz împreună cu călătorii şi de multe ori nu reuşim”

- a punctat directorul societăţii.

 

Conducerea Mara Nord afirmă că societatea face tot ce este posibil pentru crearea condiţiilor şi păstrarea traseelor, iar în cazul în care autobuzul nu apare la timp în staţie, aceasta este dintr-un motiv obiectiv.

„Din punct de vedere tehnic ne confruntăm cu greutăţi în sensul în care la ora actuală avem din 11 mijloace de transport, acele autobuze olandeze, doar 5 funcţionale, şi, din trei microbuze, două. Suntem la limita de jos a suportabilităţii asigurării traseelor, pentru că, în caz de o defecţiune, nu avem rezervă” - a explicat directorul societăţii de transport în comun.

 

În ciuda problemelor existente, în 2014 firma de transport în comun Mara Nord a colaborat foarte bine cu Consiliul Local şi Primăria Sighet, iar începând din luna octombrie, societatea este pe profit, ceea ce dă o gură de oxigen Consiliului Local pentru întocmirea unei noi strategii privind înnoirea parcului auto.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.