• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Martie , 2015

SIGHET: Numărul câinilor fără stăpân din municipiu este în scădere

Numărul câinilor fără stăpân din Sighet a scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La ora actuală adăpostul patrupedelor fără stăpân funcţionează în condiţii normale, iar adopţiile continuă să se facă. 

Adăpostul de câini din oraş funcţionează fără probleme. Zilnic, echipa adăpostului iese pe teren şi aduce câinii care au fost abandonaţi sau cei fără stăpân.

 

„În momentul de faţă adăpostul de câini are o capacitate de până la 100 de locuri. În fiecare zi echipa noastră este pe teren şi îşi face treaba şi aduce câini în adăpost. Avem şi boxe rezervate pentru adopţiile la distanţă, dacă este nevoie. De asemenea sunt boxe pregătite pentru noii veniţi. Adăpostul funcţionează în limitele normale cu toate avizele sanitare la zi”, a menţionat medicul veterinar responsabil al adăpostului câinilor fără stăpân Vasile Simion.

 

Reprezentanţii adăpostului pentru animale susţin că numărul patrupedelor fără stăpân va scădea şi în viitor, întrucât eficienţa acţiunilor specifice este sesizabilă în timp.

„Dacă ne raportăm la anul trecut, numărul câinilor fără stăpân este mai mic, conform datelor strânse de pe teren. Şi populaţia resimte că s-a mai limitat numărul acestor câini. Într-adevăr numărul câinilor fără stăpân a scăzut, însă sunt unele focare care încă mai persistă, dar intervenţiile noastre în cele din urmă se vor dovedi eficiente.”, a punctat medicul veterinar.

 

Dacă la nivelul judeţului Maramureş se remarcă o problemă în ceea ce priveşte contractele de ecarisaj şi mai multe dintre jumătate din comunele din judeţ nu au încheiate astfel de contracte, la nivelul municipiului Sighetu Marmaţiei nu există astfel de probleme.

„Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân are contractele încheiate cu firmele de ecarisaj de la acest profil. Contractul funcţionează, deci Sighetu Marmaţiei din acest punct de vedere este acoperit.”, a precizat medicul veterinar, responsabil al adăpostului câinilor fără stăpân, Vasile Simion.

 

În această primăvară au existat deja cetăţeni care s-au prezentat la adăpost cu intenţia de a adopta un câine. Adopţiile sunt posibile şi se efectuează în permanenţă, indiferent de sezon. Cei care adoptă un câine însă trebuie să-şi asume şi anumite responsabilităţi care, odată încălcate, pot fi sancţionate.

„Legislaţia este destul de clară. Dacă cumva există o breşă şi câinele scapă, stăpânul este obligat să anunţe Serviciul câinilor fără stăpân. Dacă animalul este însă abandonat de către posesorul său, legislaţia prevede anumite măsuri specifice acestei situaţii.”, a arătat medicul veterinar, responsabil al adăpostului câinilor fără stăpân, Vasile Simion.

 

Sighetenii care doresc să adopte un căţel sunt sfătuiţi de reprezentanţii adăpostului pentru animale fără stăpân să facă acest pas doar în momentul în care sunt siguri că vor putea respecta toate aspectele specifice unei adopţii. De asemenea este foarte important, ca în cazul unui patruped care a scăpat, să fie contactaţi reprezentanţii Serviciului câinilor fără stăpân cât mai repede cu putinţă, înainte ca animalul să fie găsit pe străzi şi să existe suspiciunea unui abandon voit al acestuia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.