• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Septembrie , 2015

SIGHET: Noi lucrări în cadrul proiectului de modernizare a trei străzi

Se fac noi lucrări în cadrul proiectului de modernizare a trei străzi din Sighet, demarat de municipalitate anul trecut. Firma care execută lucrările a început decopertarea străzii Lucian Blaga, tronson inclus în proiectul finanţat de la bugetul local. Autorităţile spun că lucrările se află în grafic, iar această stradă va fi finalizată până la sfârşitul lunii.

 

O parte dintre lucrările prevăzute aici au fost deja efectuate, în prezent executându-se cele privind partea carosabilă. Un covor asfaltic nou va fi aşternut pe acest tronson de drum.

„Este executată partea delimitată de intersecţia dintre strada Lucian Blaga şi Gheorghe Bariţiu, până la strada Mărăşeşti, iar de acolo până la intersecţia cu strada Dobrogeanu Gherea. Am întâmpinat nişte probleme în sensul structurii rutiere care a fost rigidă şi fărâmiţată, fiind nevoie de decopertare, ceea ce se întâmplă acum. Lucrările vor continua cu asfaltarea până la intersecţia cu strada Bogdan Vodă. Trotuarele sunt efectuate pe ambele părţi şi de asemenea intrările la blocuri. Preconizăm că până în luna octombrie lucrarea va fi gata până la strada Bogdan Vodă”, a spus Alexandru Szilagy, consilier în cadrul Biroului Tehnic al Primăriei Sighet.

 

Autorităţile au mai arătat că lucrările din cadrul acestui proiect al Primăriei sunt în grafic: „Lucrările au evoluat conform planului pe care noi ni l-am propus. Am întâmpinat acea problemă la structura carosabilului, dar s-a făcut o notă de renunţare la lăţimea trotuarelor, bani care s-au folosit pentru achitarea cheltuielilor suplimentare, intervenite datorită decopertării ce se desfăşoară în prezent”, a mai precizat Szilagy.

 

Întregul proiect prevede modernizarea a trei străzi din municipiu, respectiv Szilagy Istvan, Lucian Blaga şi Simion Bărnuţiu. Una dintre ele, şi anume Simion Bărnuţiu, a fost asfaltată anul trecut, Lucian Blaga se află în curs de modernizare, iar Szilagy Istvan urmează să fie asfaltată anul viitor. „Anul viitor, în luna aprilie, urmează să se finalizeze acest proiect prin asfaltarea şi reabilitarea trotuarelor pe strada Szilagy Istvan, care leagă tronsonul mare din cartierul Independenţei şi până în strada Bogdan Vodă”, a adăugat Alexandru Szilagy.

 

Întregul proiect se ridică la suma de peste 3 milioane de lei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.