• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Martie , 2015

SIGHET: Muzeul Maramureşului a pregătit numeroase manifestări în acest an

Muzeului Maramureşului din Sighet a pregătit şi pentru acest an, ca de fiecare dată, numeroase activităţi care să atragă vizitatorii. Întrucât beneficiază de ajutorul financiar al Primăriei şi al Consiliului Local, reprezentanţii muzeului organizează acţiuni culturale care au la bază parteneriate cu aceste instituţii.

 

Principala acţiune pe care se axează reprezentanţii muzeului este evenimentul „Paşti în Maramureş”, din data de 13 aprilie, care se va desfăşura, la fel ca la prima ediţie, la Muzeul satului maramureşean.

 

Invitaţii din toate zonele Maramureşului Istoric se vor putea instala lângă casele din zona din care fac parte. Un alt eveniment care se va desfăşura în parteneriat cu Primăria este simpozionul prilejuit de împlinirea a 75 de ani de la Dictatul de la Viena. Această manifestare va cuprinde mărturii privind impactul pe care l-a avut Dictatul de la Viena asupra românilor, evreilor, ungurilor şi ucrainenilor. Deoarece anul 2015 este considerat anul luminii, odată cu solstiţiul de vară se va organiza o expoziţie de fotografie pe tema „Răsăritul şi apusul soarelui”.

 

De asemenea, se vor organiza evenimente specifice şi cu ocazia Festivalului Antic şi Medieval Aeternus Maramorosiensis, iar în toamnă vor fi prezentate unele documente istorice legate de Maramureş primite de la arhivele din Cluj. Parteneriatul va continua şi cu ocazia zilei de 1decembrie, când se vor organiza expoziţii şi alte acţiuni specifice zilei naţionale, iar pe finalul anului se va lucra pentru Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.