• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Iunie , 2015

SIGHET: Municipalitatea are în plan amenajarea spaţiului din faţa Bisericii „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, folosit acum drept parcare improvizată

Parcarea improvizată din faţa Bisericii „Sfântul Iosif Mărturisitorul” are zilele numărate. Municipalitatea are în plan amenajarea spaţiului respectiv în aşa fel încât să fie un loc de relaxare pentru sigheteni, dar şi o zonă plăcută din punct de vedere urbanistic. Totodată se urmăreşte şi fluidizarea traficului rutier, care în prezent ridică probleme la orele de vârf.

 

Cei care tranzitează municipiul Sighetu Marmaţiei s-au obişnuit să îşi parcheze autoturismele pe spaţiul din faţa bisericii, iar nu de puţine ori traficul în zonă este îngreunat din cauza maşinilor care ies sau intră pe acest spaţiu. Municipalitatea a gândit un proiect de reamenajare a acestui spaţiu, atât pentru a nu mai permite accesul autoturismelor în zonă, cât şi pentru a crea un loc de odihnă pentru sigheteni.

 

„Acolo avem un proiect, pe care vrem să-l derulăm, privitor la amenajarea acelei zone verzi. E o zonă pe care o administrează biserica, dar am ajuns la o înţelegere cu părintele Petrovai şi vrem să o amenajăm noi, pentru că din păcate e un depozit de maşini, o parcare neamenajată acolo, care creează şi disconfort, şi nici din punct de vedere peisagistic nu se încadrează foarte bine, astfel că întreaga zonă de acolo va fi tratată unitar”, a declarat Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei.

 

Conceptul se anunţă a fi unul modern, care să aducă un plus de estetică centrului civic al municipiului, pe lângă lucrările care se desfăşoară în momentul de faţă în această zonă a oraşului.

 

„Peluza va fi tratată modern, cu soluţii de irigare automatizate, vor fi plantaţi copaci, o zonă verde, vom amenaja parcul din faţa bisericii, astfel încât cei care merg şi fac cumpărături acolo să poată accesa parcările care sunt în zonă şi probabil vom merge şi pe o soluţie de restabilire a circulaţiei în comisia de circulaţie, astfel încât să fluidizăm zona”, a mai explicat edilul local.

 

Municipalitatea speră ca lucrările să poată fi demarate cât de curând, iar şoferii din municipiu să scape şi ei de traficul extrem de dificil cu care se confruntă la orele de vârf în această zonă a oraşului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.