• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 August , 2014

SIGHET: Măsuri de supraveghere a circulaţiei rutiere, din cauza aglomeraţiei

Suntem abia la începutul lunii august şi deja principalele artere de circulaţie din municipiul Sighetu Marmaţiei sunt sufocate de numărul mare de maşini. Aglomeraţia se datorează şi maramureşenilor care se întorc de la muncă din străinătate, pentru o lună de concediu, acasă, alături de familie. Situaţia generată a fost discutată şi în şedinţa convocată de primarul Ovidiu Nemeş cu organele de ordine publică, şedinţă care a avut loc la începutul săptămânii la Primărie şi în care s-a dispus luarea unor măsuri de supraveghere în trafic.

 

Încinse de temperatura foarte ridicată, şoselele din centrul oraşului gemeau săptămâna trecută, parcă, sub greutatea maşinilor, care nu mai conteneau să apară din toate părţile.  

 

E început de luna august, lună în care, an de an, traficul devine aproape insuportabil în Sighetu Marmaţiei. E luna concediilor, atunci când numărul maşinilor aproape că se dublează în municipiu. Pe principalele artere din oraş s-a circulat, la orele amiezii, bară la bară.

 

În cadrul şedinţei de luni, care a avut loc la Primăria Sighet, cu forţele de ordine publică şi pentru siguranţa cetăţenilor, s-au stabilit măsuri de supraveghere a circulaţiei rutiere pe raza municipiului, ţinând cont de numărul mare de participanţi la trafic. Organele abilitate transmit o serie de recomandări şoferilor în condiţiile unui trafic aglomerat: să nu intre în depăşirea coloanei de autovehicule oprite la semafor, să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier, să păstreze liber centrul intersecţiei, să nu treacă la culoarea roşie a semaforului, să nu claxoneze inutil.

 

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.