• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Decembrie , 2015

SIGHET: Lucrările pe străzile Iapa şi Valea Hotarului, aproape de finalizare

Lucrările de modernizare a străzilor Iapa şi Valea Hotarului, dar şi cele de extindere a reţelei de apă şi canal în zonă vor fi  finalizate la mijlocul lunii, dă asigurări edilul local al municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş. În decurs de câteva zile acestea au avansat cu aproximativ 5 procente, astfel că se apropie cu paşi repezi de final.

 

 

Demarate în primăvara acestui an, lucrările de modernizare a străzilor Iapa şi Valea Hotarului sunt făcute în proporţie de peste 80%. Reţeaua de apă şi canal a fost deja introdusă în zonă, în momentul de faţă executându-se asfaltarea drumului şi ultimele retuşuri privind construcţia podurilor. Invitat în emisiunea Sighetul de Azi, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a explicat care este stadiul actual al lucrărilor şi a declarat că, aşa cum a promis, acestea vor fi finalizate în 2015.

 

„E o zonă în care nu am avut nici măcar apă, darămite canal şi drum, iar astăzi prinde contur. Va fi executat un drum de foarte bună calitate. În proporţie de 85% lucrările sunt deja executate. Până în 15 decembrie avem termen şi această lucrare va fi încheiată, în ceea ce priveşte apa, canalul şi infrastructura rutieră”, a declarat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

Locuitorii de pe cele două străzi aveau mereu probleme cu apa potabilă, din cauză că utilizau o reţea improvizată de către ei, astfel că în fiecare vară când era secetă rămâneau fără apă. Municipalitatea a hotărât că singura soluţie pentru ca oamenii să nu se mai confrunte cu astfel de probleme ar fi extinderea reţelei de apă şi canal şi în cartierele respective. 

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, în zonă existau probleme serioase în fiecare an, care reprezentau şi un disconfort pentru cetăţeni, dar şi costuri mari de reparaţii pentru administraţia locală. În cadrul proiectului demarat anul acesta, s-a turnat un nou covor asfaltic la standarde ridicate, au fost construite trotuare şi puse borduri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.