• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Octombrie , 2014

SIGHET. Lucrările la instalaţia de încălzire a blocurilor ANL din cartierul Unirii, pe ultima sută de metri

Lucrările la instalaţia de încălzire a blocurilor ANL din cartierul Unirii sunt pe ultima sută de metri. Familii care locuiesc aici vor întâmpina iarna în condiţii optime, fără a mai purta grija lemnelor sau a trăi cu teama că vecinii lor nu vor contribui la aprovizionarea cu lemne. Începând cu anul acesta, fiecare va avea propria centrală pe gaz, iar căldură atâta cât are nevoie.

 

Este vorba despre un număr de 72 de apartamente şi garsoniere. În fiecare an existau diverse probleme în ceea ce priveşte sistemul de încălzire la aceste blocuri. Cetăţenii se plângeau mereu ba că vecinii lor nu contribuie pe cât ar trebui la aprovizionarea cu lemne, ba că acestea sunt de o calitate slabă şi astfel sunt nevoiţi să rabde frig. Au cerut un sprijin primăriei, iar aceasta a făcut tot posibilul să îi ajute cât mai rapid.

 

„De la punerea în funcţiune şi darea în folosinţă a blocurilor, în anul 2004, încălzirea se făcea pe lemne. Exista o singură centrală pentru toate cele trei blocuri, 15, 17 şi 19 din cartierul Unirii, fapt care ducea la o aprovizionare anuală din parte cetăţenilor pentru încălzire. În fiecare an erau probleme, unii aduceau lemne, alţii mai verzi, unii nu aduceau deloc”, arată directorul Serviciului Public de Gospodărire Urbana, Ioan Şuştic.

 

Această problemă trebuia neapărat rezolvată, iar pe lista de investiţii din acest an a fost pusă şi executarea branşamentului la gaz la cele trei blocuri. Mai mult decât atât, sunt puse centrale individuale la fiecare apartament sau garsonieră. Lucrările au demarat în vara acestui an.

 

„Acuma am ajuns pe ultima sută de metri, chiar acum se finalizează branşamentul de gaz care a fost prima extindere de gaze din Sighet, după explozia din anul 2012. Acuma se realizează branşamentul la fiecare bloc şi se lucrează la centralele interioare din fiecare apartament”

Directorul Serviciului Public de Gospodărire Urbana, Ioan Şuştic

 

Că e soare sau ploaie, lucrările merg mai departe. Reprezentanţii Serviciului Public de Gospodărire Urbana promit un confort mult mai mare locatarilor acestor blocuri.

 

„Este normal să urgentăm şi să realizăm această lucrare, deoarece în scurt timp iarna va fi prezentă şi vrem să finalizăm în bune condiţii această lucrare, mai mult decât atât, cetăţenii vor fi cu siguranţă mulţumiţi deoarece gradul de confort va fi mult mai ridicat şi mai mult decât atât, nu vor mai fi necesare acele boilere electrice pentru apa caldă şi eu zic că această lucrare va reuşi să ofere condiţii optime”, a mai punctat directorul Serviciului Public de Gospodărire Urbana, Ioan Şuştic.

 

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, iar cel de-al treilea bloc nu va fi finalizat, încălzirea acestuia se va face pe vechea centrală, iar lemnele vor fi asigurate de către Serviciul Public de Gospodărire Urbana.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.