• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Octombrie , 2015

SIGHET: Familiile cu situaţie precară vor primi ajutoare financiare pentru încălzire

Ca în fiecare an, autorităţile locale vin în sprijinul sighetenilor. Şi anul acesta, familiile cu o situaţie financiară precară vor primi ajutor din partea Direcţiei de Asistenţă Socială pentru încălzire.

 

Familiile care nu îşi permit să cumpere lemne sau să-şi plătească facturile la gaz şi curent pe timp de iarnă vor fi ajutate de Direcţia de Asistenţă Socială. Persoanele care se află în această situaţie sunt aşteptate la sediul instituţiei până în data de 25 octombrie, când se va încheia perioada de depunere a dosarelor. Până în acest moment nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte actele necesare dosarului de înscriere, iar în cazul în care se vor schimba reglementările, atunci Direcţia de Asistenţă Socială va anunţa.

 

„Pentru beneficiarii de ajutor de încălzire pe curent electric a rămas valabilă aducerea ultimei facturi pe care trebuie să o depună la dosar. La fel vor trebui să facă beneficiarii de ajutor de încălzire pe gaz, iar pentru ajutorul de încălzire pe lemne, dosarul trebuie să cuprindă deocamdată aceleaşi acte, în principal componenţa familiei şi actele de venit”, a declarat directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Sighet, Georgeta Delescu.

 

Sighetenii care doresc să beneficieze de acest ajutor, trebuie să ştie că nu au voie să aibă datorii la bugetul local şi nici maşini care să depăşească 1.700 cm cubi. A rămas valabilă şi reglementarea privind depozitele bancare. Pentru a putea beneficia de acest ajutor, sighetenii care au depozite în bancă nu trebuie să aibă mai mult de 3.000 de lei.

 

 

„Persoanele care locuiesc în aceeaşi gospodărie, adică mai multe familii în aceeaşi casă, vor depune un singur dosar. Pentru o adresă vom avea un singur dosar depus. Există şi posibilitatea de a încheia un contract de închiriere, însă doar în cazul în care există o a doua familie în locuinţă, cu condiţia să fie înregistrat la ANAF”

Georgeta Delescu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.