• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Iulie , 2015

SIGHET: Evenimente unul şi unul - nici nu s-a terminat bine festivalul de film, că vine gala folk

După încheierea Festivalului Internaţional de Film Maramureş au intrat în linie dreaptă pregătirile pentru un alt eveniment de anvergură pentru municipiul Sighetu Marmaţiei.

 
 

Cea de-a treia ediţie a galei folk „Floare de colţ” va debuta în 7 august, sighetenilor fiindu-le pregătite trei seri deosebite, în care muzica de calitate şi invitaţii de seamă vor oferi din nou un regal al folk-ului pe platoul central din oraş. Şi la această ediţie şi-au anunţat participarea la eveniment nume cu rezonanţă din sfera muzicii folk, dar şi tinere talente sighetene.

 

În mai puţin de trei săptămâni, în municipiul Sighetu Marmaţiei va răsuna muzica folk, în cadrul galei „Floare de colţ”, care a devenit o emblemă în ceea ce priveşte manifestările culturale din oraş.

 

„Iată că abia am finalizat şi încheiat cu bine un festival la Sighetu Marmaţiei, festivalul internaţional de film, şi deja ne focusăm pentru pregătirile la cea de-a III-a ediţie a galei folk „Floare de colţ”. Este o gală care ne dorim să fie specială şi datorită numelor ce vor susţine concerte în cele trei seri aici, la Sighetu Marmaţiei. Vor fi nume importante din folk-ul românesc, dar şi invitaţi din alte zone, care vor oferi momente speciale pentru publicul sighetean”, a arătat primarul Ovidiu Nemeş.

 

Pe parcursul celor trei seri de folk, pe scena amplasată pe platoul central din municipiu, vor urca atât tinere talente sighetene, cât şi nume grele din lumea muzicii folk, precum Adrian Ivaniţchi, Maria Gheorghiu, Dinu Olăraşu, Vali Şerban şi Florin Săsărman, Poesis, dar şi iniţiatorul acestei gale, Ducu Bertzi, care va fi însoţit de către bandul său. Şi de această dată, organizatorii au pregătit pentru publicul sighetean numeroase surprize plăcute.

 

Pe parcursul serilor de 7, 8 şi 9 august, întreaga comunitate sigheteană este invitată să participe la cea de-a treia ediţie a galei folk „Floare de colţ”, la fel ca în ceilalţi ani.

 

„Să fim împreună cum am fost în cei doi ani pe care i-am petrecut deja cu muzică bună în Sighetu Marmaţiei, cu muzica folk, muzica sufletelor noastre, care ne ţine uniţi şi ne dă curaj pentru viitor, de aceea e bine să venim cât mai mulţi”, a transmis primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

La fel ca la primele două ediţii ale galei folk, sighetenii vor avea şi acum ocazia să cânte alături de interpreţii de pe scenă refrene cunoscute, dar şi să ia parte la un moment în memoria lui Florian Pittiş, în ultima seară a evenimentului, duminică, 9 august.

 

„O cireaşă de pe tort, pregătită special pentru sigheteni şi pentru cei care-şi aduc aminte de piesele pe care le fredonam cu generaţia noastră şi generaţia de dinainte şi pe care vrem să le predăm tinerilor generaţii, este prezenţa celor de la Pasărea Colibri. O muzică şi un regal folk care ne va ţine pe toţi captivi în cele trei seri, în centrul municipiului nostru”.

Ovidiu Nemeş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.