• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 31 Octombrie , 2015

SIGHET: „Culori pentru pace”, o expoziţie care cuprinde desene ale unor copii din 56 de ţări

Peste 200 de desene ale copiilor din 56 de ţări de pe 5 continente vor fi expuse vineri în Sighetu Marmaţiei. România este reprezentată la această expoziţie internaţională de 20 de elevi de la Cercul de Pictură al Clubului Elevilor, care şi-au exprimat, prin intermediul formelor şi culorilor, dorinţa de pace şi protestul faţă de ororile războaielor.

 

Expoziţia „Culori pentru pace” cuprinde mii de lucrări ale elevilor din cele 56 de state, însă doar câteva sute au ajuns la Sighetu Marmaţiei. Ele vor fi expuse timp de o săptămână la Muzeul Maramureşean.

 

„Lucrările care vor fi expuse au ca temă pacea, aşa cum este şi numele expoziţiei, „Culori pentru pace”. Sunt lucrări care au participat în luna august în Italia la o expoziţie unde am fost şi noi invitaţi. De la noi participă cercul de pictură din cadrul Clubului Copiilor cu un număr de 20 de lucrări. Invităm mai ales copiii să vină la expoziţie pentru a vedea lucrări frumoase şi sincere ale tuturor copiilor din cele 56 de state din lume ”, a declarat profesorul Caius Lugojan, din cadrul Clubului Copiilor Sighetu Marmaţiei.

 

Expoziţia internaţională este cadoul făcut sighetenilor de preşedintele Asociaţiei „I colori per la pace” din Italia, Antonio Giannelli, care a decis să aducă şi în municipiul de pe Tisa o parte dintre lucrările cuprinse în acest proiect. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, la ora 12:30, la sălile de expoziţii temporare ale Muzeului Maramureşean.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.