• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 August , 2015

SIGHET: Cereri puţine pentru cumpărarea locuinţelor ANL

Puţini sunt sighetenii care intenţionează să îşi cumpere o locuinţă ANL. 12 solicitări de achiziţie contabilizează până în prezent Primăria Sighet. Cu toate acestea, niciuna dintre cereri nu poate fi soluţionată până la finalizarea lucrărilor cadastrale.

 
 

În municipiul Sighetu Marmaţiei există 9 blocuri ANL. Listele de aşteptare cuprind peste 1200 de cereri pentru obţinerea unui contract de închiriere a unei locuinţe ANL.

Persoanele care locuiesc într-un astfel de imobil pot să îl achiziţioneze în baza unei cereri depuse la administraţia publică locală. Până acum, 12 chiriaşi din municipiul Sighetu Marmaţiei au depus cereri de achiziţionare a locuinţelor, cereri care până la această dată nu pot fi soluţionate favorabil, deoarece lucrările cadastrale nu au fost definitivate.

 

Condiţiile pentru a putea cumpăra un astfel de imobil sunt multiple şi sunt impuse de normele de aplicate în vigoare. O primă cerinţă ar fi ca solicitantul să fie titularul contractului de închiriere. După ce îi este aprobată cererea, solicitantul va trebui să achite un avans, iar pentru restul sumei poate să opteze pentru rate lunare.

 

Ratele vor fi calculate în funcţie de venitul pe membru de familie. O altă condiţie pentru a putea achiziţiona o locuinţă ANL este ca persoana care depune cererea să nu deţină nicio altă locuinţă pe numele său.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.