• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 11 Martie , 2015

SIGHET: Centrul de zi pentru persoane vârstnice şi copii ar putea fi inaugurat în trei luni

Un proiect ambiţios demarat în Sighetu Marmaţiei este pe punctul de a fi finalizat. Centrul de zi pentru persoane vârstnice şi copii, construit în curtea Direcţiei de Asistenţă Socială, va fi inaugurat în aproximativ trei luni de zile. Este un proiect unic în municipiu şi va deservi întreaga comunitate sigheteană.

 

În momentul de faţă, proiectul e realizat în proporţie de 90%. Au mai rămas dotările interioare şi amenajarea curţii. Dotările vizează cabinetele de psihologie pentru centrul de zi pentru copii, dar şi pentru cel destinat adulţilor. Partea de construcţie şi de instalaţii este în totalitate terminată, dar, din păcate, finanţarea nu s-a realizat pe deplin, iar constructorul a fost nevoit să întrerupă lucrările până la primirea sumei cuvenite din partea Ministerului Muncii. Este vorba despre suma de 600.000 de lei.

 

„Deşi am avut filă de buget aprobată pentru trimestrul IV al anului 2014, aceşti bani nu au sosit nici până azi, iar constructorul s-a aflat în imposibilitatea de a mai continua lucrările. În momentul în care va primi o parte din finanţare sau toată finanţarea, putem spune că vom termina lucrările”, a explicat Georgeta Delescu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Sighetu Marmaţiei.

 

Persoanele vârstnice vor beneficia de un kinetoterapeut, un asistent medical, dar şi un maseur. Centrul de Zi pentru copii va funcţiona şi ca un afterschool, copiii având la dispoziţie şi un psiholog sau un consilier educativ. Proiectul se materializează în urma nenumăratelor solicitări venite din partea sighetenilor, dar şi a eforturilor depuse de administraţia publică locală.

Conform contractului, termenul de finalizare a lucrărilor a expirat în luna decembrie a anului 2014, însă, datorită restanţelor în ceea ce priveşte finanţarea, a fost prelungit până în luna iunie a anului 2015. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Sighet speră ca până în luna mai să se poată face inaugurarea.

 

„Sperăm să fie foarte frumos pentru că interiorul este foarte bine executat datorită controalelor pe care le-am avut din partea Inspecţiei Sociale, prin care s-a derulat proiectul Ministerului Muncii. Ei au fost foarte încântaţi de modul în care s-au executat lucrările şi chiar au lăudat Sighetu Marmaţiei pentru performanţa de a realiza o clădire la standarde atât de ridicate”

Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Sighetu Marmaţiei, Georgeta Delescu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.