• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 2 Decembrie , 2015

SIGHET: Centrul de Informare Turistică, la un pas de inaugurare. Se pun la punct ultimele detalii

Centrul de Informare Turistică din Sighet este la un pas de a fi inaugurat. Recepţia lucrărilor ar urma să aibă loc luna aceasta, conform contractului. Edilul local al municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a făcut o vizită la faţa locului pentru a vedea lucrările interioare şi pentru a pune la punct ultimele detalii.

 

În momentul de faţă se lucrează la zona din faţa clădirii, adică se montează pavajul nou. Acestea sunt ultimele lucrări care mai trebuie executate pentru ca Centrul de Informare Turistică să poată fi inaugurat. Noul „partener profesionist” al Sighetului, cum l-a numit edilul local, este pe punctul de a începe noi strategii de promovare a municipiului de pe Tisa. Primarul Ovidiu Nemeş a fost prezent la faţa locului împreună cu constructorul şi arhitectul clădirii.

„Lucrările la Centrul de Informare Turistică sunt foarte aproape de finalizare. Ultimele detalii legate de construcţie şi dotare sunt puse la punct pentru ca termenul de recepţie a lucrărilor să fie respectat. Acest nou Centru de Informare Turistică va veni cu siguranţă în sprijinul promovării evenimentelor care se vor desfăşura în municipiul nostru şi nu numai. Toţi cei implicaţi în activităţi turistice din zona Sighetu Marmaţiei vor găsi în Centrul de Informare un partener profesionist şi deschis unor noi strategii de promovare a zonei care să ne valorizeze”, a postat pe pagina sa de socializare primarul Ovidiu Nemeş.

În zonă, circulaţia pietonilor este restricţionată pe anumite porţiuni, pentru a nu îngreuna lucrările.

 

 

Pag 19 jos 2

 

Gabriel Zetea: „Vişeu de Jos beneficiază de două finanţări de peste 3,7 milioane de lei”

 

 

Comunitatea din Vişeu de Jos beneficiază de două finanţări de peste 3,7 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Prima investiţie implică modernizarea drumului comunal Valea Morii, în valoare de aproape 2 milioane de lei, iar cea de-a două sumă, de aproximativ 1,7 milioane de lei, a fost alocată pentru construirea Grădiniţei cu Program Normal din Vişeu de Jos. „O finanţare de 3 milioane de lei pentru o comunitate ca cea din Vişeu de Jos reprezintă o şansă extraordinară, bugetul anual al comunei fiind foarte redus.

Am apreciat de fiecare dată eforturile făcute de primarul comunei Vişeu de Jos, Găvrilă Şimon, de a demara proiecte absolut indispensabile comunităţii. Nu sunt singurele proiecte pe care Ministerul Dezvoltării sau Consiliul Judeţean Maramureş le finanţează în această zonă, deoarece edilul din Vişeu de Jos s-a dovedit a fi, de fiecare dată, un partener corect, care a arătat că ştie să gestioneze profesionist finanţările europene”, a declarat Gabriel Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

 

Gavrilă Şimon: „Preşcolarii din Vişeu fac cursuri în grupe improvizate la şcoala din comună”Primarul comunei Vişeu de Jos, Gavrilă Şimon a arătat că problema unei grădiniţe noi a devenit o necesitate, deoarece preşcolarii sunt educaţi în grupe improvizate în incinta şcolii.

 

„Obiectivul principal în Vişeu de Jos am putea spune că îl reprezintă Valea Morii, care nu face referire doar la drumul comunal cu acelaşi nume, ci şi la cea mai importantă vale, de unde se captează apa pentru comunitate. Dar şi construcţia unei grădiniţe este la fel de esenţială, dacă ne gândim la copiii noştri, cei care reprezintă viitorul nostru. Clădirea fostei grădiniţe a fost calamitată, iar în urmă cu trei ani, după ce m-am consultat cu reprezentantul în construcţii al Inspectorului Şcolar Judeţean Maramureş, am mutat copiii în grupe improvizate în şcoală. Astfel, cei mai mici  frecventează grădiniţa în grupe pregătite în sala profesorală şi în Centrul de Documentare şi Informare (CDI). Odată cu aceste finanţări avem speranţa ca, din toamna anului viitor, preşcolarii să beneficieze de o grădiniţă la standarde europene. Ne dorim să avansăm foarte repede cu ambele proiecte, fiindcă atât drumul, cât şi grădiniţa din Vişeu de Jos reprezintă necesităţi ale comunităţii”, a precizat Găvrilă Şimon, primarul oraşului Vişeu de Sus.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.