• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Februarie , 2015

SIGHET: Cei care au luat pe nedrept ajutoare de încălzire şi nu dau banii înapoi riscă să o păţească

Până în acest moment la nivelul municipiului Sighetu Marmaţiei nu s-a constatat nici un caz de dosare pentru acordarea ajutoarelor de încălzire făcute pe baza unor informaţii false. Problemele întâmpinate sunt cele privind ajutoarele de încălzire acordate în anii anteriori. În ciuda faptului că s-au transmis dispoziţiile de recuperare a sumelor primite necuvenit, o parte dintre cei somaţi refuză returnarea banilor.

 

Cei care au luat bani necuvenit şi nu vor să-i dea înapoi riscă să ajungă la executarea silită dacă pană la finalul lunii martie nu îşi clarifică situaţia datoriilor.

 

Anchetele sociale pentru acordarea ajutorului de încălzire se efectuează pe parcursul întregului an. În momentul în care reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Sighet stabilesc că informaţiile declarate de anumite persoane nu sunt conforme cu realitatea se întocmeşte o redispoziţie de recalculare sau de returnare a sumei ridicate necuvenit. Direcţia de Asistenţă Socială are obligaţia ca la 60% dintre titularii dosarelor de ajutoare de încălzire pe lemne şi gaz să efectueze anchete sociale, iar în cazul ajutoarelor de încălzire pe curent electric, anchetele sociale se realizează pentru toţi cei care solicită aceste subvenţii. Până în prezent 15% dintre beneficiari au fost supuşi verificărilor iar din luna martie se intenţionează demararea unei noi acţiuni ample de acest fel.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.