• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2015

SIGHET: Campus şcolar la standarde europene

În scurt timp vor demara lucrările la campusul şcolar din incinta Liceului Tehnologic Forestier. Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei a semnat la sfârşitul săptămânii trecute contractul de finanţare în cadrul acestui proiect. După eforturi îndelungate şi nenumărate demersuri, acesta a reuşit să atragă în municipiu o finanţare de peste 4 milioane de euro. Chiar dacă starea unităţii de învăţământ este în prezent deplorabilă, municipalitatea promite un campus şcolar model.

Demersuri în acest sens s-au făcut încă de acum opt ani de zile. A fost o perioadă în care nu s-au făcut investiţii la această unitate de învăţământ şi în care s-a tot sperat la atragerea fondurilor necesare realizării acestei lucrări. Proiectul este unul ambiţios şi va avea o contribuţie semnificativă în dezvoltarea şi îmbunătăţirea calităţii învăţământului sighetean.

„E un proiect vechi, un proiect la care am ţinut foarte mult şi pe care l-am introdus în anul 2007 într-o strategie de dezvoltare a campusurilor la nivelul României. Atunci era ministru Cristian Admoniţei, căruia îi mulţumesc de fiecare dată, fiind un bun prieten al meu. Tot atunci am obţinut finanţare şi pentru grădiniţele din Sighetu Marmaţiei, aproximativ 18 miliarde şi alte 20 de miliarde cu care am reuşit să răscumpărăm Şcoala „Ioan Mihalyi de Apşa”, care a fost retrocedată Bisericii Romano - Catolice”, a declarat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, în emisiunea „Sighetul de Azi” din 23 februarie.

Campusul va fi dotat cu toate cele necesare şi va deservi atât elevii din Sighetu Marmaţiei, cât şi dascălii. Se va construi o sală de sport, liceul va fi extins şi modernizat, vor exista spaţii de cazare, iar condiţiile vor fi la standarde europene.

 

„Sunt lucrări complexe care vor schimba întru totul faţa acestui liceu. Primăria nu a făcut investiţii în toţi aceşti ani, şi tocmai din acest considerent, pentru că urma să vină această finanţare şi nu am vrut să o periclităm ca şi posibilitate a ei. Cert e că 190 de miliarde vin la această unitate, iar eu sper ca şi constructorul să se ţină de treabă la nivelul la care şi-a asumat prin contract”

 

Firma care va executa lucrările este din Sighetu Marmaţiei şi are la dispoziţie câteva luni pentru realizarea construcţiilor şi dotărilor necesare. Mai exact, termenul de finalizare a lucrărilor prevăzut de contract este luna decembrie a anului 2015.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.