• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Martie , 2015

SIGHET: A început curăţenia de primăvară, iar vestea bună e că sunt mai puţine deşeuri ca în alţi ani

Săptămâna a debutat în Sighet cu primele activităţi de curăţenie din această primăvară. Culegerea deşeurilor şi gunoaielor a început de la intrările în oraş, dar a vizat şi malurile râurilor care trec prin municipiu. Spre deosebire de anii precedenţi, cantitatea deşeurilor a mai scăzut. Activităţile vor continua pe parcursul întregii săptămâni.

 

Intrările în municipiul Sighetu Marmaţiei au fost astăzi curăţate de toate mizeriile acumulate pe parcursul iernii, în prima zi specifică activităţilor de curăţenie din această primăvară. Deşeurile au fost strânse în saci menajeri, care ulterior vor fi duşi la groapa de gunoi de la marginea oraşului.

 

„Este o vreme foarte frumoasă şi prielnică pentru începerea curăţeniei. Noi ne-am apucat să adunăm gunoaiele de pe intrările din oraş pe DN 18, DN 19, arterele principale pe unde trece foarte multă lume şi constată nivelul curăţeniei de la intrarea în oraş, după care continuăm pe cursurile de apă. Sighetul este înconjurat de ape, Tisa, Iza, Ronişoara, Iapa şi acestea sunt zonele care generează mai mult gunoi decât celelalte”, a specificat inspectorul de protecţie civilă şi probleme de mediu din cadrul Primăriei, Sorin Grigor.

Zonele în care nu sunt terenuri aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice vor fi curăţate de către beneficiarii ajutoarelor sociale, dar şi de elevii de la şcolile din municipiu, care vor colabora cu reprezentanţii municipalităţii pentru o bună desfăşurare în ceea ce priveşte campania de curăţenie de la nivelul întregului oraş. Vestea bună este că în acest an cantitatea deşeurilor găsite pe teren de coordonatorii campaniei este mult mai mică faţă de cea din alţi ani.

 

„Cantitatea deşeurilor este, pe an ce trece, din fericire, mai mică, dar totuşi există. O altă problemă cu care ne confruntăm este în perioada în care creşte nivelul apelor, astfel că se aduc o mulţime de plasticuri şi alte obiecte plutitoare pe cursurile de apă. O astfel de situaţie se remarcă în mod special pe râul Ronişoara şi pe Iza”, a precizat Sorin Grigor.

 

Persoanele care nu îşi curăţă terenurile pe care le au în proprietate vor primi somaţii de la reprezentanţii Poliţiei Locale şi ai Poliţiei Ecologice. În cazul în care nu se vor mobiliza şi gunoaiele nu vor fi îndepărtate de pe spaţiile verzi, aceştia vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 700 şi 1500 de lei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.