• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Iulie , 2015

SIGHET: A fost făcută publică lista străzilor cuprinse în cel de-al treilea proiect de extindere a reţelei de apă şi canal

14 străzi din municipiul Sighetu Marmaţiei vor beneficia de branşamente noi la apă potabilă, iar alte 7 la reţeaua de canalizare a municipiului. Lucrările sunt cuprinse în cel de-al treilea proiect de extindere şi reabilitare a reţelei de apă şi canal ce se desfăşoară în Sighet. Pe lângă asta vor fi executate 3 staţii noi de pompare, pentru a face faţă numărului mai mare de consumatori care vor exista.

 
 

Reţeaua de distribuţie a apei va fi extinsă cu 7 kilometri, se vor efectua 762 de branşamente noi la reţeaua de distribuţie, 3 staţii de pompare, un rezervor de 60 mc, se va extinde reţeaua de apă uzată cu 3.300 de metri şi se vor executa 342 de racorduri noi la reţeaua de canalizare. Extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile cuprinde 14 străzi din municipiu, care nu au fost cuprinse în vechiul proiect. Este vorba despre străzile Lazu Şesului, Bobâlna, Arhimandrit Ghermano Vida, Făget, Tepliţei, Lazu Baciului, Iapa, Dealu Cetăţii, Dobrogeanu Gherea, Rosetti, Dobăieş, Izei, Zona Blocuri şi Valea Cufundoasă.

Întrucât presiunea existentă nu este suficientă pentru alimentarea cu apă a consumatorilor, se vor executa şi trei staţii de pompare în reţeua de distribuţie. Două dintre acestea vor fi realizate pe strada Dealu Cetăţii, iar una pe strada Iapa. Reţeaua de canalizare va fi şi ea extinsă pe un număr de şapte străzi. Lista cuprinde străzile: Vasile Ilea, Xenopol, Lazu Şesului, Arhimandrit Ghermano Vida, Făget, Iapa şi Dobrogeanu Gherea.

 

Municipalitatea va contribui la cofinanţarea proiectului cu 30.000 de euro, respectiv 0,90% din valoarea investiţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.