• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 08 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 11 Martie , 2015

SIGHET: 4 milioane de lei din plata taxelor şi impozitelor se duc spre serviciile sociale

Municipiul Sighetu Marmaţiei este un oraş cu un profil aparte în ceea ce priveşte ajutorul social. 6,7 milioane de lei sunt necesari pentru acoperirea nevoilor sociale existente la nivelul oraşului, iar din taxele şi impozitele colectate de la toţi sighetenii, 4 milioane de lei sunt transferaţi în sectorul social pentru a face faţă achitării tuturor serviciilor sociale. La nivelul municipiului există o componentă puternică de asistenţă socială, ale cărei costuri se ridică la sume foarte mari.

 

„Avem la asistenţă socială în jur de 67 de miliarde (de lei vechi – n.r.). Banii aceştia se duc către asistenţa socială în Sighetu Marmaţiei şi cuprind începând de la sectorul subvenţiilor, transportului în comun, până la plata indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu handicap. De asemenea, mai cuprind şi alte segmente din asistenţa socială, precum serviciile de la cantina socială”, a explicat, primarul municipiului, Ovidiu Nemeş.

Chiar dacă în mod normal primăria ar trebui să fie doar o instituţie prin care sumele de bani alocate de către minister trec şi sunt distribuite corespunzător serviciilor sociale, legea obligă primăriile să completeze sumele de bani, în cazul în care acestea sunt insuficiente.

 

„Ştiţi cât primim din cei 67 de miliarde care ar trebui să fie bani ce vin de la Ministerul Muncii, de la ministerele de resort? 27 de miliarde sunt bani pe care îi avem confirmaţi că îi vom primi. Diferenţa ar trebui să nu o pună nimeni, dar nu putem, ne obligă legea. În acest caz, diferenţa de 40 de miliarde o punem din taxe şi impozite în Sighetu Marmaţiei”.

Ovidiu Nemeş
 

Conform situaţiei actuale, cei 4 milioane de lei proveniţi din taxele şi impozitele colectate de la toţi sighetenii sunt transferaţi serviciilor sociale, aşa încât această sumă de bani nu se va regăsi în proiecte de dezvoltare.

 

„Din păcate aceşti bani nu îi pot regăsi în dezvoltare, nu o să îi regăsesc în investiţii noi în Sighetu Marmaţiei pentru că municipiul Sighetu Marmaţiei are acest profil, care are o nevoie aparte în domeniul social”, a menţionat Ovidiu Nemeş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.