• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Ianuarie , 2014

Şi în acest an, Maramureşul va participa la Târgul de Produse Tradiţionale de la Berlin

În perioada 17-26 ianuarie 2014, va avea loc la Berlin a 79-a ediţie a „Grune Woche” - Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură, manifestare la care este prezent şi un grup din Maramureş. Evenimentul este organizat la iniţiativa ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

 
 

Pavilionul naţional va include un spaţiu pentru personalul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, un spaţiu comun dotat cu utilităţi, iar restul de 246 metri pătraţi vor fi împărţiţi în mod egal, cu titlu gratuit, pentru expozanţi. Fiecare expozant va dispune de un spaţiu de expunere cu dotări standard. La această manifestare participă în fiecare an aproximativ 70 de ţări, numărul vizitatorilor fiind de ordinul câtorva sute de mii.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a avut în această săptămână o serie de întâlniri cu reprezentanţii producătorilor tradiţionali din Maramureş, pentru a stabili detaliile participării şi a reprezentării cât mai consistente a judeţului la acest eveniment. Pentru a veni în sprijinul lor, CJ Maramureş va suporta cheltuielile pentru producătorii participanţi.

 

În comparaţie cu anul trecut, judeţul Maramureş va avea mai mulţi participanţi, fiind vorba despre nouă firme cu produse tradiţionale alimentare, dar şi despre doi meşteri populari, care vor expune ceramică şi ţesături tradiţionale.

 

Ca şi în ceilalţi ani, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania va fi prezent şi va da spectacole la standul Maramureşului. Prestaţia corpului de balet a ansamblului şi a taragotistului Dumitru Dobrican a fost în fiecare an unul din punctele de atracţie pentru vizitatori.

De asemenea, vor participa primarii din patru comune maramureşene: Băiţa de Sub Codru, Ariniş, Botiza şi Strâmtura. Ca şi anul trecut, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu va fi prezent la Berlin pentru a fi alături de echipa care va reprezenta Maramureşul la această amplă manifestare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.