• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2019

Sfânta Liturghie Arhierească şi binecuvântarea spaţiului pentru noua bibliotecă românească din Paris

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, se află în Paris în fruntea unei delegaţii eparhiale alcătuite din: Arhim. Dr. Macarie Motogna - exarhul mănăstirilor, Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă - consilier social filantropic și misionar, Arhid. Teodosie Bud - consilier economic, Arhid. Dr. Nifon Motogna - admi­nistratorul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, și Arhid. Ionuț Todorca – secretar eparhial. Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Romainville, Paris, Franța, în prezenţa a peste 1.000 de credincioși, foarte mulți dintre aceștia fiind maramureșeni, oșeni și sătmăreni îmbrăcați în frumoasele straie tradiționale. Această comunitate îl are ca păstor duhovnicesc pe părintele Mircea Filip, fiu al Țării Lăpușului din Eparhia Maramu­reşului şi Sătmarului.

După încheierea Sfintei Liturghii, părintele paroh a rostit un cuvânt de bun venit, prin care şi-a exprimat bucuria de a-l avea în mijlocul credincioşilor pe Preasfințitul Pă­rinte Episcop Iustin, care a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească.

La rândul său, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a mulţumit pentru invitaţia ce i-a fost adresată de a fi prezent în mijlocul maramure­şenilor, oşenilor şi altor creştini din această parte de ţară şi a conferit doamnei preotese Iulia Filip, Ordinul „Sfântul Iosif Mărturisitorul din Maramureș” pentru laici şi Gramata Episcopală, în semn de apreciere pentru modul unic și au­tentic în care înțelege misiunea și slujirea de preoteasă, departe de ţară, dar și pe cea de mamă eroină care urmează să aducă pe lume ce de-al șaptelea copil.

După terminarea Sfintei Liturghii, delegația eparhială, preotul paroh, membrii consiliului parohial și o bună parte din credincioși s-au deplasat la noua adresă a parohiei, la Courneuve – Paris, unde se înalţă o frumoasă biserică, cu dimensiuni de catedrală, care se află în faza de pictură interioară. Aici există spaţii pentru activităţi culturale, social-filantropice și cu tineretul. Acest perimetru al parohiei va găzdui şi biblioteca românească ce va purta numele vrednicului de pomenire Justinian Arhiepiscopul. Nou spaţiu al bibliotecii româneşti a fost binecuvântat de către Preasfințitul Părinte Episcop Iustin.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.