• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 23 Mai , 2022

Sesiunea de comunicări științifice studențești „Rugăciunea în viața Bisericii”

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă părintească a Preasfințitului Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului, Domeniul de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” din cadrul Facultății de Litere a Centrului Universitar Nord din Baia Mare a organizat în ziua de 17 mai 2022, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Sesiunea de comunicări științifice studențești „Rugăciunea în viața
Bisericii”.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența PS dr. Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Maramureşului şi Sătmarului și coordonator al Domeniului de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul”. Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de binecuvântare, de încurajare și felicitare pentru râvna și dăruirea arătate de către studenţi şi masteranzi în aprofundarea temei propuse, îndemnându-i să persevereze în experierea rugăciunii, ca exercițiu duhovnicesc neîntrerupt al teologului.
Dl. lect. dr. Valerian Marian, moderatorul evenimentului, a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenți în care a subliniat continuitatea Sesiunilor de comunicări științifice din cadrul Facultății de Litere, intitulate „NORD – perspective interdisciplinare,” în cadrul cărora se regăseşte şi Sesiunea de comunicări a Domeniului de Teologie Ortodoxă. Prin aceste manifestări academice studențești se urmărește dezvoltarea și men­ținerea unui climat științific adecvat şi implicarea studenţilor şi masteranzilor în activităţile de cercetare. Sesiunea științifică studen­țească, organizată de Facultatea de Litere în colaborare cu Universitatea Națională din Ujgorod (Ucrai­na) și Liga Studenţilor „Pintea Viteazul”, a avut caracter național cu participare internațională.

Sesiunea de comunicări studenţeşti „Rugăciunea în viața Bisericii” a avut două secţiuni: „Rugăciunea în viața și experiența Bisericii” şi „Rugăciunea ca sens și inspirație pentru activitatea culturală și misionar-pastorală a Bisericii”.
Lucrările au fost realizate sub îndrumarea: pr. conf. dr. Adrian Gh. Paul, pr. lect. dr. Teofil Stan, pr. lect. dr. Claudiu Pop, lect. dr. Valerian Marian și lect. dr. Eusebiu Borca.
Sesiunea de comunicări face parte din suita de manifestări ştiinţifice ale Domeniului de Teologie programate pentru anul universitar 2021-2022 și se încadrează în seria de evenimente organizate cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre a anului 2022 drept „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. Cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un volum colectiv.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.