• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Martie , 2014

Serviciul European de Voluntariat – Italia

PERIOADA: ianuarie 2015 – septembrie 2015

 

LOCAŢIE: Luserna San Giovanni (provincia Torino) – 2 locuri disponibile şi Lenzima di Isera (la o oră distanţă de Verona) – 1 loc disponibil

 

Proiectul din Luserna San Giovanni este găzduit de Refugio Re Carlo Alberto, un centru pentru persoane vârstnice şi adulţi care suferă de Alzheimer. Principalele responsabilităţi ale voluntarului vor fi de a oferi ajutor personalului la aranjarea şi servirea meselor, organizarea şi participarea la activităţi de animaţie pentru bătrâni (soft gym, meloterapie, jocuri, dans etc) şi stabilirea unor relaţii cu clienţii refugiului.

Voluntarii vor fi cazaţi în camere single sau duble în clădirea refugiului, dar separat de clienţii obişnuiţi ai centrului. Fiecare cameră are baia ei separată şi acces la internet. Mesele sunt servite la cantina centrului. Descrierea completă a proiectului:

 

Proiectul din Lenzima di Isera se desfăşoară la Cooperativa Sociale Villa Maria. Cooperativa are mai multe centre de servicii pentru persoane cu dizabilităţi psihice. Unele activităţi se desfăşoară la centre cu persoane internate pe termen lung, altele la centre de zi, cu persoane semi-autonome.

Voluntarii vor fi cazaţi în apartamente ce aparţin Cooperativei, dar nu în contact direct cu ceilalţi clienţi. Spaţiile de socializare sunt comune cu cele ale beneficiarilor instituţiei.

 

La fel ca în orice alt stagiu EVS, se oferă:

- costuri de transport – în limita fondurilor disponibile

- asigurare medicală complexă

- bani de buzunar 115

- bani de mâncare
- cazare

- servicii de mentorat şi cursuri de limba italiană.

 

Condiţii de participare:

- completarea formularului pe www. t4uth.ro, cu o poză şi o scrisoare de motivaţie

- vârsta între 18-30 ani

- cunoştinţe minime de limba engleză sau italiană

 

Cei interesaţi sunt rugaţi să completeze până în data de 9 aprilie şi să îl trimită pe mail către evs@t4uth.ro   Dacă eşti interesat de ambele proiecte, te rugăm să ne indici ordinea preferinţelor şi să completezi două aplicaţii şi două scrisori de motivaţie, fiecare legată de profilul proiectului ales. Menţionăm că proiectul va fi depus spre finanţare la data de 30 aprilie 2014.

 

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate pe mail în data de 30 aprilie. Vă rugăm să nu solicitaţi confirmare de primire a aplicaţiilor, deoarece numărul mare de mesaje primite zilnic nu ne permite să răspundem punctual la fiecare.

Mulţumim pentru înţelegere şi mult succes!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.