• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Februarie , 2014

Seria a patra de seri interculturale la Muzeul Judeţean de Artă se apropie de final

Asociaţia Team for Youth, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Artă, Centrul Artisitic Baia Mare, a implementat, deja, cea de-a patra serie de prezentări interculturale în atmosfera specială de printre expoziţiile de artă de la muzeu.

 
 

Patru voluntari străini şi-au prezentat ţările de unde vin, cu accent pe informaţii ce nu se găsesc la prima căutare pe internet. Solvita din Letonia, Niels din Noua Caledonie, Amal din Maroc şi Taha din Tunisia, au vorbit despre elemente ale culturii lor, aşa cum le percep şi le înţeleg ei, ca tineri locuitori ai ţărilor respective.

 

Seria a patra a fost un real succes pentru organizatori, publicul fiind încântat de prestaţiile voluntarilor, lucru dovedit şi de numărul mare de spectatori prezenţi la fiecare întâlnire de luni.

Astfel, peste 60 de băimăreni s-au bucurat, săptămânal, de aromele ceaiului marocan, de glumele cu cartofi letonieni, de imagini cu insulele caledoniene sau hotelurile luxoase tunisiene. După ce şi-au depăşit emoţiile şi frica de a vorbi în faţa unui public numeros, voluntarii au oferit informaţii despre istoria, geografia, bucătăria şi viaţa oamenilor din cele 4 ţări prezentate.

 

Ultima seară interculturală din acest calup euro-africano-oceanic este dedicată Spaniei. Natalia şi Ana se pregătesc intens pentru a încheia cu succes una dintre cele mai reuşite serii de prezentări interculturale. Nu este de ratat seara spaniolă, luni 17 februarie, de la ora 17:00, la Muzeul Judeţean de Artă, Centrul Artistic Baia Mare.

Urmează, în martie-aprilie, seria cu numărul cinci, una dintre cele mai exotice experienţe de până acum pentru publicul băimărean, cu prezentări ale Kenyei, Braziliei şi Mexicului.

Voluntarii prezentatori sunt găzduiţi de Team for Youth prin Serviciul European de Voluntariat, programul Tineret în Acţiune, cu suport financiar de la Comisia Europeană.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.