• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Mai , 2015

Seri multiculturale

American International School of Transylvania se apropie de încheierea unui alt capitol de implicare în viaţa comunei Dumbrăviţa. După ce pe parcursul anului şcolar voluntarii asociaţiei noastre au făcut săptămânal activităţi în limba engleză cu copiii din ciclul primar de la şcolile din Rus, Unguraş, Şindreşti, Chechiş şi Dumbrăviţa, în luna mai organizăm trei seri multiculturale adresate întregii comunităţi.

 
 

În cadrul acestor întâlniri, copiii şi tinerii au avut ocazia să guste mâncăruri tradiţionale, să înveţe paşi de dans şi muzică specifică ţărilor de origine ale voluntarilor, precum şi noţiuni de cultură generală, geografie şi istorie despre Danemarca şi Germania, în 29 aprilie 2015, despre Spania şi Portugalia în 13 mai 2015. Ultima seară interculturală din această serie va avea loc în 27 mai 2015, la Căminul cultural, unde copiii şi tinerii sunt aşteptaţi să promoveze şi ei tradiţiile şi dansurile româneşti alături de Amelie, care a pregătit activităţi şi jocuri educative despre Franţa.

 

Tot în luna mai, Mattias, Catarina, Amelie, Sonia, Juan şi Anna îşi vor lua rămas bun de la copiii din şcolile comunei, organizând o petrecere pentru ei şi făcând poze pe care să le păstreze în portofoliul de amintiri frumoase din România. În numărul următor al Gazetei vom publica poze de la aceste evenimente. Copiii s-au ataşat de voluntari, iar aceştia, la rândul lor, şi-au dezvoltat abilităţi de comunicare în limba română de dragul lor, emoţii şi sentimente de prietenie care le vor rămâne în suflet poate pentru totdeauna.

 

Între 3 şi 7 august, voluntarii noştri se vor întoarce la Dumbrăviţa pentru a organiza o tabără de vară, ultima activitate din proiectul derulat în parteneriat cu şcoala din cadrul proiectului „Gate to European Values” finanţat de Comisia europeană prin Serviciul European de Voluntariat. Deşi ei vor pleca înapoi în ţările lor, odată cu anul şcolar 2015-2016, asociaţia noastră va păstra buna tradiţie şi colaborare şi vom reveni cu alţi voluntari străini care să-i stimuleze pe copiii din această frumoasă comună să înveţe şi să folosească efectiv limba engleză în cadrul activităţilor de educaţie nonformală pe care vi le oferim gratuit cu sprijinul UACE.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.