• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Februarie , 2013

Seri Interculturale la Muzeu

Joi, 21 februarie a.c., de la ora 17:00, la sediul Muzeului Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» s-a desfăşurat evenimentul “Estonian Evening”, scopul acestuia fiind acela de a prezenta celor interesaţi ţara specialiştilor care au inventat skype-ul. Prezentarea a fost susţinută în limba engleză de către Liis Post.

 
 

În acest an, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a reînnoit protocolul de parteneriat încheiat cu asociaţia de voluntari Team for Youth Association. Acest parteneriat a fost încheiat cu scopul de a se organiza o serie de evenimente culturale în cadrul Muzeului Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» şi de a se oferi astfel şansa voluntarilor străini găzduiţi de Team for Youth să desfăşoare anumite activităţi în şi pentru comunitatea băimăreană. În cadrul acestui parteneriat, Team for Youth Association are rolul de a asigura resursele umane şi informaţionale, muzeul contribuind la desfăşurarea activităţilor cu resursele materiale şi financiare necesare.

 

Principala activitate inclusă de această dată în parteneriat se referă la continuarea ciclului de evenimente intitulate „Seri Interculturale la Muzeu”. Aceste seri interculturale au ca şi obiect prezentarea anumitor ţări de către voluntari veniţi în Baia Mare din respectivele ţări prin programul Uniunii Europene „Tineret în Acţiune”.

Timp de aproximativ o oră, voluntarul dintr-o anumită ţară prezintă atât informaţii generale despre istoria, geografia, cultura, sistemul de organizare al ţării sale, cât şi lucruri mai puţin ştiute de către străini. Prezentările sunt interactive, ceea ce înseamnă că, pe lângă prezentarea de bază, de regulă power point, acestea pot include şi scurte videoclipuri sau redări audio, care au rolul de a introduce mai bine publicul în atmosfera specifică ţării respective. Întrucât voluntarii sunt străini, prezentările sunt realizate în limba engleză.

Dacă anul trecut publicul muzeului a avut parte de prezentarea Poloniei (voluntar, Paulina Wałowska), Macedoniei (voluntar, Marija Božinovska) şi Serbiei (voluntar, Predrag Radivojević), în acest an serile interculturale au continuat cu prezentarea Turciei (voluntar, Mehmet Kanpalta), Spaniei (voluntar, Ruben Garcia Gonzalez) şi Estoniei (voluntar, Liis Post).

Seria nu se opreşte însă aici, întrucât urmează să aibă loc prezentarea Germaniei de către Jule Malenka Gabriel (28.02.2013), Franţei, de către Laure Canalss (07.03.2013) şi Italiei, de către Gian Marco Gara (14.03.2013). Aşadar, în următoarele trei săptămâni, în fiecare joi, de la ora 17:00, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» îi invită pe toţi doritorii să participe la aceste evenimente, intrarea fiind absolut gratuită.

 
Izabela Luiza Pop

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.