• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 31 August , 2018

Serbările orașului Cavnic 2018

După trei ani în care investi­țiile au fost prioritare, weekend-ul trecut, căvni­carii s-au bucurat din nou de serbările oraşului. Iar așteptarea a meritat pe deplin, deoarece, timp de două zile, Cavnicul a fost scena a zeci de evenimente, concursuri și concerte. 
Deschiderea oficială a celei de-a XVI-a ediții a Serbărilor orașului Cavnic a avut loc sâmbătă seara, în prezența oficialilor din administrația publică locală și a reprezentanților formațiunilor politice. După binecuvântarea dată de preotul comunității, invitații au transmis mesaje de apreciere administrației publice locale pentru investițiile care ajută la modernizarea fostului oraș minier.

„Ne aflăm astăzi la cea de-a XVI-a ediție a sărbătorii noastre dragi - Ser­bările Cavnicului. Suntem acum în anul Centenarului Marii Uniri. România împlinește 100 de ani de la Marea Unire și este un lucru important, pentru că noi cei de aici de la Cavnic suntem oameni care am dus greul mulți ani, sunt oameni aici care au muncit în mină, oameni cărora nu le-a fost ușor în această viață și cărora nici azi nu le este ușor și de aceea, cred că cei mai mari patrioți ai acestei țări sunt oamenii care au contribuit la dezvoltarea și moder­nizarea acestei țări. Minerii vă asigur eu că au contribuit. Și este important să îi amintim ori de câte ori avem posibilitatea, pentru că sunt oameni care au făcut cinste și fac în continuare. Eu mă bucur foarte mult pentru că pot să fiu astăzi în mijlocul dumneavoastră, doresc în primul rând să vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine, sunteți alături de mine. Nu am mai reușit să ținem aceste zile din anul 2015 și știți cu toții de ce. O parte importantă a orașului a fost în modernizare. S-a modernizat și am reușit să finalizăm acest proiect frumos - Centrul Civic al orașului Cavnic.
În continuare moder­nizăm orașul, introducem rețele de apă și canal, asfaltăm străzile, modernizăm școlile, instituțiile ș.a.m.d. pentru că este rolul nostru, al administrației publice locale, să facem acest lucru. Și de multe ori, ca să putem face acest lucru trebuie să mai facem și sacrificii. Doi ani la rând, banii care
s-au cheltuit cu organizarea serbărilor au fost duși spre zona de Centru Civic și cred că cu toții ați fost de acord că acest lucru trebuia făcut.”, a declarat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț, la deschiderea celei de-a XVI-a ediții a Serbărilor orașului Cavnic.

Apoi s-a dat startul distracției, la Cavnic. Pe scenă au urcat Roxana Nemeș, Oana Radu și Andreea Bănică.

În cele două zile de sărbătoare, la Cav­nic au mai avut loc un concurs de băut bere, concursul Tip Top Minitop, iar organizatorii le-au pregătit celor mici și un parc de distracții. Nu au fost uitați însă nici seniorii orașului. Iar duminică, Lavinia Goste și Marius Zorilă au făcut spectacol la Serbările orașului Cavnic, alături de Ansamblul „Mara” din Sighetu Marmației și Alexandru Pop. Evenimentul s-a încheiat în focuri de artificii.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.