• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 17 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Ianuarie , 2021

Senatorul Sorin Vlașin se implică în problema colectării și depozitării deșeurilor din Sighetu Marmației

Senatorul PSD, Sorin Vlașin, a avut o luare de poziție fermă pe cea mai fierbinte temă din Maramureș.
Într-o postare pe facebook, Sorin Vlașin arată că:

„La sfârșitul anului trecut, Tribunalul Maramureș a pronunțat o hotărâre prin care a dispus oprirea depozitării deșeurilor la rampa temporară de la Teplița (Sighetu Marmației). Practic, întreg Maramureșul istoric riscă să fie îngropat, la propriu, sub gu­noaie. Problema colectării și depozitării deșeurilor este una stringentă și este necesară implicarea tuturor autorităților competente pentru găsirea unor soluții urgente și, mai ales, favorabile cetățenilor.
Tocmai de aceea, am considerat că e important să particip și eu la ședința Consiliului Local al municipiului Sighetu Marmației, în care s-au discutat cele două soluții privind colectarea și depozitarea gunoaielor din Sighet, fără însă a se ajunge deocamdată la un consens.
Am apreciat implicarea primarului Vasile Moldovan și seriozitatea cu care tratează această problemă și sper că aleșii locali vor da dovadă de responsabilitate și înțelegere și, dincolo de opinii și divergențe politice, vor alege cea mai bună soluție pentru cetățeni.
De asemenea, am dorit să discut această problemă cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, căruia i-am soli­citat o întâlnire de lucru pe această temă.
Am discutat cu domnia sa despre proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș și despre soluția depozitului temporar de la Șom­cuta Mare, până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din satul Sârbi.
De asemenea, am ridicat pro­blema operaționalizării Staţiei de Transfer/ Sortare din Sighetu Marmaţiei, care ar putea aduce inclusiv avantaje economice, ca să nu mai vorbim despre cele de mediu. Voi continua să mă implic în rezolvarea acestei pro­bleme, pentru că îmi doresc să fiu, așa cum am promis, un liant între cetățeni și instituțiile statului”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.