• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Martie , 2022

Senatorul Sorin Vlașin îi cere Ministrului Educației introducerea cursurilor de prim ajutor în toate liceele din țară

Cursurile de prim ajutor salvează vieți! Un exemplu în acest sens a avut loc, recent, în Maramureș: o elevă din clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie a acordat primul ajutor unei persoane care a făcut o criză de epilepsie într-o stație de autobuz. Eleva, care avea cunoș­tințele necesare de la un curs de prim ajutor extracurricular, a reușit să stabilizeze bolnavul până la sosirea ambulanței.

Senatorul Sorin Vlașin a arătat că: „Acesta este doar unul dintre multele exemple despre beneficiile concrete ale cursurilor de prim ajutor organizate în școli. De aceea, aceste cursuri trebuie să fie introduse în toate liceele din țară, la fel ca în celelalte țări europene. Este necesar să găsim soluții pentru ca aceste cursuri de prim ajutor să nu fie doar opționale și, astfel, toți elevii să dobândească cunoștințe de viață, supraviețuire și ajutor.
De-a lungul timpului, au existat mai multe inițiative privind introducerea cursurilor de prim ajutor în școli. Este foarte important
ca acestea să se concretizeze printr-un program de cooperare cu Ministerul Sănătății, SMURD, Crucea Ro­șie și cu alte asociații de voluntari.
Voi adresa o interpelare pe această temă Ministrului Educației și Cercetării, Sorin Câmpeanu”.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.