• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Mai , 2022

Seminarul „Atractivitatea României în contextul european actual”

E.S. Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, Francois Coste, președintele CCIFER, Adriana Record, director CCIFER, Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, deputatul Florin Alexe și Bogdan Hossu, CEO Wise Finance Solutions au participat recent la seminarul „Atractivitatea României în contextul european actual”, organizat de Ambasada României în Republica Franceză și Camera de Comerț Franco-Ro­mână.
Deputatul Florin Alexe a arătat: „Conform datelor ONRC, la 31 martie 2022, în România erau înregistrate 10.200 de societăți comerciale cu capital francez, din care aproximativ 4.840 sunt active (4,26% din totalul firmelor cu participare străină de capital), cu un volum al capitalului
subscris de 2,38 miliarde EUR, respectiv 5,14% din totalul in­vesti­țiilor străine directe, Franța fiind pe locul 6 în clasamentul investitorilor străini, după Olanda, Austria, Germania, Cipru şi Italia. Domeniile cu pondere în care au fost efectuate investiții în funcție de capitalul social subscris: industria extractivă și prelucrătoare (56,79%); comerț cu ridicata și cu amănuntul, repa­rații auto și moto (19,71%); intermedieri financiare și asigurări (11,69%); transport, depozitare și comunicații (2,71%); activități profesionale, administrative și tehnice (2,41%). În cadrul dezbaterii, am discutat despre strategia României de a atrage investiții străine. Am prezentat argumentele pentru care companiile franceze ar trebui să investească în țara noastră: economia în creș­tere, fiscalitatea competitivă și forța de muncă bine calificată la prețuri competitive. Împreună cu Ionel Bogdan, președintele CJ Mara­mureș, am prezentat opor­tunitățile de investiții în județul nostru. Din calitate de stat-far al francofoniei, ne asumăm să promovăm valorile francofone în regiunea Europei Centrale și de Est. Prin atragerea companiilor franceze în România, putem să mobilizăm resurse importante pentru dezvoltarea țării noastre.
Consolidăm relațiile româno-franceze! Promovăm România!”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.