• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Martie , 2014

Şedinţă de lucru cu primarii pe tema Programului Naţional de Dezvoltare Rurală

O parte din primarii din judeţ au fost prezenţi la o şedinţă de lucru organizată la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş, tema principală a discuţiilor fiind Programul Naţional de Dezvoltare Locală aprobat prin O.U.G.28/2013.

 

Programul Naţional de Dezvoltare Locală cuprinde o serie de subprograme care se adresează comunelor şi municipiilor, cum sunt: „Modernizarea satului românesc”, „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”, „Infrastructură la nivel judeţean”.

Lucrările cuprinse în aceste programe vizează alimentarea cu apă potabilă a comunelor, realizarea / extinderea / modernizarea sistemelor de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, reabilitarea / modernizarea drumurilor publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, dar şi reabilitarea/modernizarea drumurilor publice clasificate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri judeţene.

Potrivit declaraţiei preşedintelui Zamfir Ciceu, la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş s-au primit semnale din partea Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice că există neconcordanţe în documentaţiile trimise spre finanţare de primăriile din judeţ pe O.U.G. 28. Acest fapt poate bloca aprobarea listei de proiecte propuse spre finanţare de primăriile din Maramureş.

Pentru a nu mai exista confuzii şi inadvertenţe, specialiştii din cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii au explicat celor prezenţi paşii tehnici pe care trebuie să-i urmeze în completare anexelor. „S-a ajuns la această situaţie fie pentru că obiectivele înscrise vin de pe programe mai vechi, fie pentru că nu  s-a ştiut cum să se completeze anexele. Este vorba de fapt despre o actualizare a devizului general de investiţie.” – a precizat Cristian Chendea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.