• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Ianuarie , 2016

SECŢIA DE TEATRU A CENTRULUI CULTURAL PREZINTĂ SPECTACOLUL CU PIESA „JANKA” - de Oscar Speace

Secţia de TEATRU a Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei îşi reia activitatea

la începutul anului 2016 cu piesa „Janka” de Oscar Speace.

 

Prima reprezentaţie va avea loc miercuri, 27 ianuarie 2016, ora 18,00  la sala  de spectacole a Centrului Cultural Sighet, de pe str. Iuliu Maniu nr. 31. Spectacolul va fi dedicat Zilei internaţionale pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului.

 

Ororile regimului nazist şi drama trăită de milioanele de evrei care s-au confruntat cu coşmarul lagărelor de concentrare au fost transpuse prin piesa „Janka” scrisă de Oscar Speace. Personajul Janka Festinger, s-a născut la Sighet la 16 noiembrie 1916 şi a murit în 1994, la vârstă de 78 de ani, dar povestea ei a rămas, spusă de copiii ei, David şi Oscar Speace, întru-un documentar artistic, în piesa care îi poartă numele.

Regizorul Dorel Todea dramatizează textul tradus de Ioan J. Popescu, punând în scenă patru personaje, la vârste diferite, reprezentând-o pe Janka în cele „patru vieţi pe care le-a trăit”. Artistele care vor da viaţă personajului sunt : Ioana Vraja (Janka la maturitate), Alina Maria (Janka în lagăr), Adela Neag (Janka la vârsata căsătoriei),  Denisa Vraja (adolescentă la Sighet), iar prologul spectacolului va fi  interpretat de Dorel Todea, aducându-l în scenă  pe Oscar-fiul.

Spectacolul, va fi prezentat atât pentru publicul larg cât şi pentru elevii din şcolile şi liceele sighetene, conform unui program ce va fi  stabilit cu directorii instituţiilor şcolare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.