• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 30 Ianuarie , 2013

Se schimbă şefii din deconcentrate! Iar.

Cutremurul politic din deconcentrate, pornit după alegerile din 9 decembrie, atinge maximul în această lună. Până la începutul lunii ianuarie, USL face curăţenie în direcţii.

 
 

Alegerile din 9 decembrie şi victoria decesivă a USL au generat un adevărat cutremur politic ale cărui „unde seismice” s-au propagat şi în 2013. Liderul PSD Maramureş a anunţat că urmează schimbarea de gardă în direcţiile judeţene. USL doreşte să-şi asigure pârghiile prin care să implementeze politica centrului şi la nivel judeţean. Astfel că, Maramureşul se află în plină schimbare de gardă în deconcentrate. Ursache a anunţat încă de la finele anului trecut că: „Perioada următoare va fi o perioadă în care ne concentrăm pe selecţia celor mai bune cadre, atât specialişti, cât şi cadre politice pentru deconcentrate”. Iar selecţia şi instalarea oamenilor a început.

 

După Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Finanţelor Publice, Garda de Mediu- Comisariatul Judeţean Maramureş etc., la începutul acestui an au început să se şteargă ultimele urme ale vechii guvernări. Şi nu numai. Pentru că, în urma alegerilor din 9 decembrie, lucrurile s-au reaşezat până şi pentru uselişti. De exemplu, fostul şef al Direcţiei Silvice Maramureş, Adrian Danciu, instalat în funcţia aia anul trecut, a fost înlocuit cu Pavel Horj, rămas fără fotoliul de parlamentar. Şi alţi foşti parlamentari s-au întors la „vatră”. De exemplu, fostul deputat Ştefan Bereş a preluat conducerea Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei.

 

Un al „nod gordian” pentru PSD a fost şefia Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”, unde a fost nominalizată, de luni bune, Sorina Pintea, managerul Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare. Numai că, Călin Pop nu a putut fi destituit din funcţie. A apărut zvonul că fostul manager şi-a dat demisia, dar Gabriel Zetea, secretarul executiv al PSD infirmă zvonul: „La Spital, având în vedere problemele de sănătate ale managerului, eu spun că o să ajungem la un compromis clar. Nu şi-a dat demisia. Acolo rămâne ca şi propunere clară din partea USL Sorina Pintea şi luna viitoare sper să avem o nouă conducere a managementului Spitalului Judeţean”.

 

Dacă tot vorbim de concursuri pe post şi de Sănătate, săptămâna trecută a avut loc şi concursul pentru ocuparea postului de manager al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Maramureş, unde USL îl susţine pe Viorel Deghid, care a şi participat la concurs.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost instalat deja Dragoş Năcuţa. Urmează să se organizeze concurs şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului, unde USL o susţine pe fosta primăriţă de Botiza, Ioana Trifoi.

De asemenea, s-a iscat o întreagă discuţie despre înlocuirea actualului prefect, Sorin Rednic. În culisele PSD se vorbea despre numirea lui Anton Rohian în funcţia de prefect, dar se pare că numele acestuia a rămas totuşi pentru şefia Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş. La Oficiul Judeţean pentru Cadastru a fost propus Ovidiu Ştefan.

 
 

„Cu schimbările la deconcentrate suntem în aceeaşi situaţie în care ne-am aflat la finalul anului trecut. În sensul că nu se fac schimbări politice, nu se numesc pe post oamenii PSD-ului în locul PD-L-ului.

Acum se organizează concursuri în urma reorganizărilor organigramelor de la nivelul ministerelor. Inclusiv structura ministerului, având în vedere schimbările care s-au produs, se reorganizează şi se trece mai departe la judeţe. Sunt anunţate concursuri în perioada aceasta la Casa Asigurărilor de Sănătate şi la Agenţia de Mediu. Restul încă urmează.

Propunerile noastre sunt Viorel Deghid, respectiv Ioana Trifoi. Ştiu la alte Case de Asigurări de Sănătate din alte judeţe că s-au înscris câte 4 concurenţi pe post. La noi nu cred că s-a mai înscris Bondrea ca şi concurent al lui Deghid. Nu ştiu dacă pe lângă Ioana Trifoi s-a mai înscris cineva la concurs. Acestea sunt noutăţile în această perioadă, restul, în funcţie de ce discuţii vor mai fi la Bucureşti.”

 

Gabriel Zetea, secretarul executiv al PSD Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.