• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2014

Se lansează două competiţii europene ale Comisiei Europene în domeniul energiei regenerabile

Agenţia Executivă pentru Competitivitate şi Inovare (EACI), în numele Comisiei Europene, a lansat competiţiile anuale 2014 pentru „Premiile Europene pentru Energie Durabilă” (Sustainable Energy Europe Awards) şi Premiile „ManagEnergy”.

 
 

Aceste premii vor fi acordate în perioada 23-27 iunie 2014, în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile (EU Sustainable Energy Week - EUSEW) de la Bruxelles, ele vizând cele mai bune proiecte de dezvoltarea durabilă, dar şi recunoaşterea instituţională sporită şi o vizibilitate mai bună a iniţiativelor de energie sustenabilă.

Termenele succesive de înscriere sunt 31 ianuarie, 28 februarie şi 28 martie 2014.

O entitate se poate înscrie în competiţie doar pentru unul dintre aceste premii.

 

„Premiile Europene pentru Energie Durabilă” (Sustainable Energy Europe Awards)

se acordă proiectelor privind eficienţa energetică, sursele de energie regenerabile şi transportul ecologic. Competiţia este deschisă actorilor interesaţi din domeniul public şi privat, incluzând IMM-urile, companiile multinaţionale, universităţile şi ONG-urile.

5 categorii sunt avute în vedere: sensibilizare/comunicare (communicating), programe de educaţie (learning), clădiri (living), economii de energie (consuming), mobilitate curată (travelling).

 

Premiile ManagEnergy

se acordă numai autorităţilor publice locale şi regionale şi agenţiilor din domeniul energiei care se implică în sărăcia de energie, implementarea de proiecte pe energie regenerabilă sau realizarea de scheme de finanţare pentru acţiuni în domeniul energiei durabile.

 

Criterii de eligibilitate a proiectelor:

- să contribuie la obiectivele Strategiei Europa 2020 în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi a surselor regenerabile de energie;

- principalul promotor al proiectului trebuie să fie din Uniunea Europeană, Islanda, Liechtenstein, Norvegia sau Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei;

- un proiect din domeniul cercetării-dezvoltării nu este eligibil, scopul fiind de a prezenta proiecte cu un impact mare pe piaţă, având un potenţial ridicat de replicare;

- proiectul trebuie să fie implementat deja, un proiect aflat în faza de planificare sau care nu este încă operaţional, neputând participa la niciunul dintre concursuri.

 

Contact pentru detalii legate de aceste competiţii: David Crous Duran, dc@eusew.eu, +32 2 340 30 68.

Sursa de informare şi informaţii suplimentare privind înscrierea în competiţie: http://www.eusew.eu/ awards- competition/about-awards-competition.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.