• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Martie , 2017

Sculptorul Ioan Bledea pregătește o nouă expoziție și așteaptă filmul despre viața lui

A realizat, până acum, peste 1000 de sculpturi, a avut expoziții în țară și în străinătate și a câștigat zeci de premii și continuă să sculpteze. În plus, artistul Ioan Bledea pregătește o expoziție cu tematică religioasă pentru Paști.
După 40 de ani de activitate, artistul nu duce lipsă de inspirație pentru lucrările sale. Mereu găsește ceva nou pe care dorește să îl ilustreze printr-o sculptură.
„N-am încetinit și nu m-am oprit din lucrat. Am acum lucrări noi pentru o expoziție și sper să fac o expoziție de Paști cu sculpturi mai rar întâlnite la mine, cu tentă religioasă. Mai am material pregătit de vreo 20 de lucrări, și expoziții vor fi mai multe anul acesta”, a precizat sculptorul Ioan Bledea.

După ce a reușit să își aducă acasă câteva dintre sculpturile care erau rătăcite, anul acesta artistul și-a mai împlinit un vis, acela de a avea un film despre viața lui. „Ca orice artist lucrez și funcționez după anumite reguli, eu mă gândesc că dacă dă Dumnezeu să fie bine o să am în 24 martie lansarea filmului despre mine, este prima dată când va fi expus un film despre viața mea la amfiteatrul Uni­versității Babeș-Bolyai din Sighet, alături de lansarea de carte a lui Ionică Mariș”, a adăugat sculptorul.
În această vară, Ioan Bledea va mai prezenta câteva dintre lucrările sale în cadrul unei expoziții de grup a artiștilor din Sighetu Marmației.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.