• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Aprilie , 2014

Şcoala Altfel şi la Team for Youth Association

Săptămâna 7-11 aprilie a fost Altfel şi pentru voluntarii de la Team for Youth. 11 tineri voinici au mişunat pe holurile şi prin sălile şcolilor din Baia Mare, Tăuţii de Sus, Mireşu Mare şi Aluniş, propunând altfel de activităţi educaţionale pentru elevi. Ocazia, de data aceasta, a fost Şcoala Altfel şi acţiunile s-au derulat cu ajutorul profesorilor şi directorilor din şcolile şi liceele gazdă. Fiecare zi a fost obositoare, dar plină de învăţare şi pentru elevi şi pentru voluntari.

 
 

Luni, 7 aprilie, Isa din Turcia, Deborah din Kenia, Ramon din Mexic şi Silvia din Brazilia au dansat cu elevii de la C.N. Mihai Eminescu. La iniţiativa doamnei profesoare Molnar, elevii au putut să înveţe câte un dans tradiţional al fiecărei ţări prezente acolo. Activitatea s-a bucurat de mare popularitate în şcoală şi a fost repetată şi miercuri. Tot luni, Ana din Spania şi-a prezentat, în limba română, ţara de unde vine. Doamna profesoară Nicoleta Kerekeş a coordonat activitatea la Şcoala Generală Ioan Slavici din Tăuţii de Sus.

 

Marţi, 8 aprilie, la C.D. Neniţescu, a avut loc Geografia Altfel-Pod peste Culturi. Elevii au aflat despre geografia Keniei, Tunisiei, Turciei, Mexicului şi Braziliei, direct de la locuitori ai acestor ţări. Activitatea a fost de succes şi cu multe întrebări şi curiozităţi din partea elevilor. La finalul celor 5 prezentări, elevii au avut de răspuns la câteva întrebări legate de cele prezentate, în cadrul unui Quiz cu premii, în urma căruia au fost premiaţi primii trei elevi cu cele mai bune răspunsuri.

 

Miercuri, 9 aprilie, Taha din Tunisia, Ana din Spania şi Anna Clara din Austria şi-au prezentat regiunile lor natale la Şcoala Generală din Mireşu Mare. Cu suportul doamnei Monica Zah, care a găzduit şi pregătit activitatea, cei 3 au avut ocazia să conducă prezentările, în limba română, pentru aproape 100 de elevi de toate vârstele. În acceaşi zi, la Şcoala Generală Nicolae Iorga din Baia Mare, Amal prezenta, tot în limba română, Marocul.

Joi, 10 aprilie, a fost ultima zi de activităţi Altfel pentru voluntarii Team for Youth. Dis-de-dimineaţă, trei dintre voluntari: Amal din Maroc, Niels din Noua Caledonie şi Solvita din Letonia au pornit către Aluniş, judeţul Sălaj. Aici, la Şcoala Avram Iancu, doamna directoare Mirela Pop i-a găzduit tot pentru prezentări interculturale, pe care voluntarii le-au susţinut în limba română.

 

Între timp, la C.N. Mihai Eminescu, toţi ceilalţi voluntari au organizat School Hunt, sau vânătoare de comori în şcoală. Voluntari din Spania, Tunisia, Mexic, Kenya şi Turcia i-au provocat pe elevi la diferite activităţi specifice culturii din care provin. De la jocuri ale copilăriei, cântece sau dansuri tradiţionale, la jocuri ale minţii sau de dicţie în limbile vorbite nativ de voluntari, toate au fost sarcini menite să îi aducă pe elevi mai aproape de culturile voluntarilor.

 

„O săptămână de succes pentru noi. Dorim să le mulţumim voluntarilor noştri pentru munca şi efortul depus. Nu a fost uşor să pregătim atât de multe activităţi într-un timp scurt, dar suntem încântaţi de rezultate. Pe lângă ceea ce au câştigat elevii în această săptămână, şi noi şi voluntarii am rămas cu foarte multe învăţături, sentimente şi amintiri plăcute”.

Andreea Ţundrea, preşedinte Team for Youth

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.