• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Octombrie , 2013

SC Vital SA - Operator regional de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare Maramureş

Elevi şi cadre didactice, pe Drumul Apei

 

Vineri, 11 octombrie 2013, reprezentanţi ai S.C. VITAL S.A., operatorul regional de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Maramureş, împreună cu elevii şi cadrele didactice de la instituţiile de învăţământ din localităţile Târgu Lăpuş şi Rogoz au organizat o acţiune în cadrul programului „World Water Monitoring Day - Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei”, program aparţinând Federaţiei Managementului de Calitate a Apei şi Asociaţiei Internaţionale a Apelor.

Copiii şcolilor menţionate au efectuat o vizită la Staţia de tratare a apei şi Laboratorul de analize fizico-chimice din Baia Mare, marcând în acest fel Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei.

 

Seria acţiunilor realizate de Societatea VITAL S.A. în cadrul acestui program internaţional constă în efectuarea unor manifestări specifice colaborând cu şcolile din Târgu Lăpuş şi Rogoz - partenerii noştri în proiectele de mediu.

Elevii au parcurs „Drumul Apei”, având ca instrument Laboratorul de Apă şi specialiştii acestuia, copiii înţelegând necesitatea utilizării raţionale a resurselor de apă şi nevoia imperioasă a protejării acestora.

 

Au ascultat cu urechile ciulite la ce se folosesc eprubetele, substanţele chimice şi alte obiecte dintr-un laborator, fiind foarte atenţi să vadă cum pot descoperi chimiştii şi biologii dacă apa este curată ori poluată. Pe măsură ce au aflat lucruri noi, copiii au arătat că şi ei deţin destule cunoştinţe despre protejarea apelor. Deja implicaţi în mai multe proiecte de mediu, pentru ei aceste lucruri nu au fost o noutate totală. Au descoperit însă că le-ar plăcea ca în viitor să se pregătească pentru o profesie în acest domeniu.

 

Acţiunea societăţii a avut un scop educativ, urmărind implicarea elevilor în programe de monitorizare a calităţii apei, aspect esenţial pentru continuitatea vieţii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.