• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 04 Decembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 Septembrie , 2022

Sărbătoarea de suflet a băimărenilor revine

Sărbătoarea Castanelor a ajuns la a XXVIII-a ediție, o ediție specială, având în vedere că, în ultimii doi ani, nu s-a putut organiza, din motiv de pandemie. Sărbătoarea de suflet a băimărenilor a fost și este un subiect de discuții între politicienii băimăreni. Unii sunt contra, alții vor sărbătoare. Unii afirmă că sunt costuri mari, alții votează organizarea așa cum s-a hotărât. Dincolo de dispute politice, uneori ridicole, credem că avem nevoie de această sărbătoare.

Probabil, unii dintre contestatari uită că această manifestare a fost prima or­ga­nizată în țară. De aici s-a dat tonul evenimentelor cultural-sociale și economice. Iar în ultimii ani, în care a putut fi organizată, a primit și o anumită măreție, prin programul artistic propus și, în general, realizat. Și băimărenii au dreptul să se bucure de concerte importante, iar Baia Mare poate și trebuie să fie un punct de reper pe harta manifestărilor de importanță regională. Ediția din acest an a fost prefațată de primarul Cătălin Cherecheș, inițiatorul manifestării, alături de Consiliul Local Baia Mare.

„Împreună muncim și ne străduim zi de zi să dezvoltăm și să modernizăm Baia Mare. Haideți să ne bucurăm tot împreună și de sărbătoarea orașului nostru! În perioada 23-25 septembrie, marea familie a comunității băimărene celebrează cea de-a XXVIII-a ediție a Sărbătorii Castanelor. Pentru copiii, tinerii și seniorii cetății, turiștii și prietenii din comunitățile vecine, împreună cu Consiliul Local al municipiului Baia Mare, am pregătit expoziții, parade, în care ne mândrim cu tot ceea ce are comunitatea noastră mai de preț: elevi și sportivi, cultură și artă, concerte care vor avea loc pe scenele organizate în Centrul istoric și pe bulevardul Unirii”, a spus  Cătălin Cherecheș.

Autoritatea Publică Locală a Municipiul Baia Mare a adus la cunoștința tuturor participanților la trafic că, în perioada 20.09.2022 ora 00.00 – 26.09.2022 ora 24.00, circulația rutieră va fi restric­ționată pe bulevardul Unirii (tronsonul cuprins între bulevardul Republicii și strada Hortensiei) în vederea organizării și desfășurării evenimentului „Sărbătoarea Castanelor”.
În perioada 19.09.2022 ora 20.00 – 26.09.2022 ora 24.00, va fi închisă și parcarea publică din Piața Libertății.
Pentru a evita blocajele/ ambuteiajele în trafic, recomandăm parti­cipanților la trafic să evite aceste zone și să folosească rutele ocolitoare.
Închiderea circulației în aceste zone a fost aprobată în cadrul ședin­ței Comisiei de Sistematizare a Cir­culației în Municipiul Baia Mare.
În cele trei zile vor avea loc expoziții, concursuri sportive pentru copii, elevi, tineri. Vor fi manifestări folclorice, târguri pentru meșteșugari. Se vor organiza și evenimentele foarte dorite de public: Expoziția de bunuri de larg consum „Rivulus Dominarum” și celebra Expo-Flora.
La sfârșitul zilelor de manifestare, vor avea loc concertele așteptate de miile de participanți.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.