• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2013

Salutări de pe Gandaharva Chuli. Baia Mare pe acoperişul lumii.

Baia Mare - Băimăreanul Cosmin Andron şi colega sa de expediţie, Cristina Pogăcean, au trimis luni, 6 mai, la ora 13.55, mesajul că au reuşit să deschidă, în premieră mondială, traseul tehnic de pe Gandharva Chuli (GC6248), aşa cum şi-au propus.

Înainte de ascensiune, informaţiile transmise indicau condiţii destul de dificile: vizibilitate de 2 m, ascensiune posibilă numai pentru prima parte a zilei şi grindină.Pe 2 mai a fost stabilită tabăra de bază de la 3.900 m, pe malul vestic al Modhu Khola, la confluenţa cu valea ce vine dinspre Tharpu Chuli. În aceeaşi zi, a fost stabilită şi tabăra de bază avansată la 4.700+m.

Echipa se va returna la Katmadu probabil astăzi şi, în câteva zile, va reveni în România.

Vom oferi detalii de îndată ce vom lua legătura cu Cosmin Andron.

 

Romaltyn a susţinut ascensiunea celor doi alpinişti ca parte a programului „Băimăreni porniţi să cucerească lumea”- dedicat locuitorilor oraşului care ţintesc către excelenţă şi realizări excepţionale. Din acest program mai fac parte, la acest moment, protocolul de colaborare cu Universitatea Nord, Facultatea de Resurse Minerale şi Mediu din Baia Mare pentru programele de cercetare, master şi stagii de practică.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.