• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Februarie , 2023

Safe Start for Pirita Babies

PROIECTUL „SAFE START FOR PIRITA BABIES” AJUTĂ MAMELE CU BEBELUȘI DIN CEA MAI SĂRACĂ COMUNITATE A BĂII MARI,  astfel încât fiecare copil de 0-3 ani din Pirita să aibă șanse mai mari de a se dezvolta și de a crește mai sănătos, dar, mai ales, de a avea acces la servicii de sănătate, medicamente, scutece și lapte.

Proiectul „Safe Start for Pirita Babies” s-a născut din dorința celor două Asociații partenere, Aso­ciația Pirita Children – Copiii din Pirita și Asociația Love2share, de a crește calitatea vieții mamelor cu bebeluși din Pirita, care trăiesc în sărăcie și marginalizare socială.

În perioada 2016–2020, opt be­beluși sub un an și-au pierdut viața în comunitatea de romi din Pirita. Cauzele principale identificate de Asociația Pirita Children și Asociația Love2 Share, împreună cu mamele din comunitate, au fost: sărăcia severă, cu care se confruntă familiile din comunitate, lipsa accesului la servicii medicale, la apă curentă, la electricitate, la o hrană suficientă și o locuință adecvată, dar și lipsa de informații legate de întreținerea și monitorizarea sănătății bebelușilor.
După un program săptămânal de sprijin medico-social derulat de cele două organizații în ultimul an din fonduri private și în regim de voluntariat, Asociația Pirita Children și Asociația Love2Share au decis să se implice în regim de urgență în prevenirea apariției unor situații grave asemănătoare în comunitate.
Astfel, prin intermediul proiectului Safe Start for Pirita Babies, cele două organizații au amenajat și dotat un centru socio-medical dedicat mamelor din comunitatea Pirita și bebelușilor acestora, în cadrul căruia oferă săptămânal, pentru cel puțin 15 mame și 20 de bebeluși, servicii socio-medicale primare, precum: toaletarea nou-născuților, monitorizarea sănătății acestora, consultații medicale, acces la medicină de familie, servicii de mediere între nevoile mamelor și bebelușilor și instituțiile locale relevante, servicii de edu­cație parentală.
În plus, pe toată durata celor șapte luni de proiect, cele două orga­ni­zații derulează acțiuni de con­știentizare și advocacy la nivel local, care vor încuraja cooperarea dintre 200 de persoane și 30 de profesioniști din domeniul socio-medical din Baia Mare, pentru îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții mamelor și nou-născuților din comunitatea Pirita.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.