• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Ianuarie , 2021

S-a lansat portalul G.I.S. online al Consiliului Județean Maramureș

Consiliul Județean Maramureș informează că portalul de servicii online și sistem gestiune G.I.S. a fost dat în folosință, iar factorii interesați pot să-l acceseze la adresa: https://gis.maramures.ro/

 

 

Sistemul informatic de tip portal al Consiliului Ju­dețean Maramureș asi­gură interfața online pentru cetățeni, cu scopul redu­cerii birocrației și pentru furni­zarea de informare/asistență, for­mulare, primire solicitări, emi­tere documente, inclusiv gestionarea informațiilor geospațiale introduse în baza de date. Cetă­țeanul are la dispoziție, prin intermediul portalului GIS, o întreagă bază de date cu formularistica necesară și poate interacționa
online cu instituția Consiliului Județean Maramureș, în domeniul urbanismului.

Aplicația portal de servicii online și sistem gestiune G.I.S. conține un modul de Planificare Stra­tegică și Amenajarea Teritoriului. Prin intermediul acestuia, se asi­gură implementarea unei soluții geospațiale pentru îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de către administrația publică la nivelul Consiliului Județean Maramureș.
În acest fel, se va reduce durata de livrare a serviciilor publice în domeniul urbanismului și ame­na­jării teritoriului, respectiv autori­zarea cons­trucțiilor și avizarea do­cu­men­tațiilor de urbanism, dar și elaborarea politicii de investiții și a strategiilor de dezvoltare pe teritoriul județului. S-a creat o bază de date unitară la nivelul întregului județ, care include un set de date de fundal, pe o structură bazată pe straturi, ca suport pentru componentele implementate. Aceasta va integra datele disponibile în format geospațial de la momentul implementării aplicației.

„Facem pași hotărâți înspre digitalizarea activității din admi­nis­trația publică, iar lansarea acestui portal în domeniul urbanismului e unul dintre exemplele actuale și vă asigur că vor mai urma. E important ca pas cu pas, în sigu­ranță, cetățeanul să poată in­terac­ționa online cu toate instituțiile publice și să avem o administrație co­nectată la standardele europene de gestiune digitală a documentelor”, a subliniat cu această ocazie pre­șe­dintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan.
Totodată, portalul va putea fi accesat și utilizat direct și de către primăriile localităților din Mara­mureș, ca instrument de lucru în domeniul urbanismului. Partea inovativă a proiectului o re­pre­zintă abordarea integrată a im­plementării G.I.S., corelată cu elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin intermediul unui sistem informatic suport, dedicat, la cheie, adaptat instituției.
Portalul GIS online a fost realizat în cadrul proiectului MaraStra­tegy implementat de Consiliul Județean Maramureș, prin contractul derulat cu firma FIDA Solutions, în valoare de 1.640.000 de lei fără TVA. Prin implementarea proiectului, se asigură elaborarea unui set de planuri și strategii la nivel județean, coerent și armonizat între componentele fundamentale, esențial pentru dezvoltarea teritorială și secto­rială. Valoarea totală a proiectului este de 3.967.941,55 lei și se derulează prin Biroul Relații Internaționale, pe o perioadă de 30 de luni. Proiectul „MaraStra­tegy”, cod MySMIS 126337, are asigurată finanțare nerambur­sa­bilă 100%, prin Programul Ope­rațional Capacitate Admi­­nis­trativă, iar Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.