• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Septembrie , 2021

S-a finalizat reabilitarea Drumului Județean 186

Un important proiect de investiții al Consiliului Județean Maramureș „Reabilitarea DJ 186 sector Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C)” a fost finalizat. Acest proiect este de o importanță majoră pentru dezvoltarea județului și a turismului din Maramureșul istoric, precum și pentru bunăstarea cetățenilor din această zonă a Maramureșului.


Lungimea tronsonului de drum reabilitat și fina­lizat în aceste zile este de 39,218 km, iar obiectivul principal al investiției îl re­pre­zintă creșterea gradului de accesibilitate a locuitorilor din această zonă a județului Mara­mu­reș, precum și sporirea siguranței circulației. Categoriile de lucrări care s-au efectuat în cadrul proiectului vizează, pe lângă reabilitarea părții carosabile, și lucrări de reabilitare la 108 podețe și 10 poduri - de lungimi cuprinse între 5 și 54 de metri.

Toate drumurile laterale existente la nivelul tronsonului reabilitat au fost amenajate pe o lungime variabilă de până la 10 metri de la marginea drumului și pe o lățime cuprinsă între 2,75 și 6 metri. De asemenea, au fost amenajate par­cările și stațiile de autobuz existente pe acest tronson de drum și s-au realizat parapete, marcaje rutiere și indicatoare de circulație.

Prezent la recepția lucrării, preșe­dintele administrației județene, Ionel Bogdan, a vorbit despre im­portanța dezvoltării infrastructurii rutiere în județul Maramureș, un sector vital atât pentru dezvoltarea județului, cât și pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor. „Le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea acestui obiect de infrastructură rutieră: colegilor din cadrul Consiliului Județean Mara­mureș, constructorului Auto­tehno­rom și, nu în ultimul rând, ma­­ramureșenilor care au avut răb­dare ca lucrările de reabilitare să fie finalizate.
Mai avem multe proiecte importante pentru dezvoltarea județului nostru, pe care sunt sigur că le vom duce cu succes la bun sfârșit, pentru că maramureșenii merită con­diții decente de viață și un trai mai bun, aici, acasă”, a declarat Ionel Bogdan.
Valoarea totală a proiectului este de 120.315.643,30 lei, iar finan­ța­rea acestui obiectiv a fost realizată în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
Lucrările au fost executate de S.C. Autotehnorom S.R.L. – S.C. Blue Company S.R.L. – S.C. Opr Asfalt S.R.L. – Obras Publicas Y Regadios S.A. – S.C. Road Design S.R.L., prin S.C. Autotehnorom S.R.L. - lider de asociere.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.