• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Septembrie , 2014

S-a dat termen pentru repararea străzilor pe care s-a lucrat la reţeaua de apă şi canal

Reprezentanţi ai Primăriei Sighet s-au deplasat astăzi în teren împreună cu responsabili ai celor trei părţi implicate în proiectul de extindere şi reabilitare a reţelei de apă şi canal desfăşurat pe raza municipiului. Demersul vine după ce administraţia publică locală a cerut explicaţii în ceea ce priveşte organizarea şantierului şi stadiul lucrărilor pe străzile unde s-a intervenit până în prezent.

 

Constructorul a primit termen ca până la finele lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, toate străzile, care înainte de începerea lucrărilor au fost asfaltate, să fie aduse la stadiul iniţial. Printre acestea se numără străzile: Solovan, Izei, Ion Ghica, Mihai Eminescu, strada Sportului Popular şi Xenopol. Constructorul nu va putea să-şi încheie acest contract până nu va aduce străzile la starea iniţială. Încheierea contractului presupune de altfel primirea banilor care sunt prevăzuţi în proiect. Inspectorul şef din cadrul Biroului Tehnic al Primăriei Sighetu Marmaţiei, Viorel Miculescu, a declarat că firma care a câştigat licitaţia va duce cu siguranţă la bun sfârşit lucrările prevăzute în proiect. Acestea au ca termen de finalizare vara anului 2015.

 

„Cred că firma va duce la bun sfârşit aceste lucrări pentru că riscurile sunt prea mari pentru a schimba firma care execută aceste lucrări. S-ar putea ajunge chiar la pierderea finanţării dacă această firmă nu va reuşi să ducă la bun sfârşit lucrarea. Acest lucru ar implica nişte cheltuieli suplimentare atât din partea Vitalului, cât şi a comunităţii”, a declarat Viorel Miculescu, inspector Biroul Tehnic din cadrul Primăriei Sighet.

 

În momentul de faţă se desfăşoară lucrări pe numeroase străzi din municipiu, cele mai multe dintre ele fiind demarate cu luni de zile în urmă, străzi care nici până în ziua de azi nu au fost readuse la starea iniţială, aşa cum au promis cei responsabili. Printre acestea se numără strada Solovan, strada Sportului Popular, dar şi strada Xenopol. Serviciul Public de Gospodărire Urbana este cel care va veni cu un nou covor asfaltic pe aceste străzi, dar până în prezent nu s-a primit comanda de execuţie pentru niciuna dintre acestea.

 

„Se lucrează, în şantierele care sunt abordate există unele probleme tehnice pentru care consultanţa care şi-a asumat acest proiect, care are anumite carenţe, trebuie să vină cu soluţiile tehnice. În prezent aşteptăm nişte soluţii tehnice privind complexul de străzi Avram Iancu. Avem nevoie, de asemenea, de unele clarificări tehnice privind complexul de străzi Nicolae Bălcescu, Dimitrie Bolintineanu şi Unirii, unde lucrările merg într-un ritm mai încet”, a mai precizat Viorel Miculescu.

 

Lucrările urmează să se extindă şi pe strada Eroilor, urmând ca după terminarea lor, strada să fie readusă la stadiul actual.

 
 

„Cred că firma va duce la bun sfârşit aceste lucrări pentru că riscurile sunt prea mari pentru a schimba firma care execută aceste lucrări. S-ar putea ajunge chiar la pierderea finanţării dacă această firmă nu va reuşi să ducă la bun sfârşit lucrarea”.

Viorel Miculescu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.