• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Februarie , 2014

Rugbiştii băimăreni vor să fie din nou campioni!

CSM Ştiinţa Baia Mare a finalizat campania de achiziţii pentru noul campionat ce va începe în perioada următoare. Rugbiştii băimăreni şi conducerea clubului au un singur obiectiv, câştigarea campionatului şi a Cupei României. După doi ani în care au fost doar vicecampioni, sportivii antrenaţi de Eugen Apjok şi Vasile Lucaci vor gloria locului întâi.

 
 

Preşedintele CSM Ştiinţa Baia Mare, Călin Matei, a ţinut să prezinte echipa întărită cu opt transferuri de jucători foarte buni din emisfera sudică sau din Georgia.

 

„Am finalizat transferurile pentru anul 2014 şi putem să prezentăm echipa. În cursul acestei dimineţi au ajuns şi cei trei sportivi din Tonga, după trei zile de călătorie. Înainte de prezentări trebuie să precizez că avem un bilanţ al ultimilor cinci ani, realizări cu care ne mândrim, chiar dacă unii cârcotaşi mai vorbesc. Avem nouă finale jucate, trei titluri, două de vicecampioni şi două Cupe ale României. Cred că oricare echipă din România s-ar mândri cu aceste rezultate. Nu am mai spus şi Cupa Europei Centrale şi Supercupa Europei luate acum doi ani.

Dar pentru acest an avem ca obiectiv event-ul (campionatul plus cupa). Obiectiv pe care l-am spus echipei anul trecut cu o zi înainte de finala din Cupă, meciul cu Steaua.

Pentru a reuşi, am stat de vorbă cu conducerea echipei pentru a afla nevoile, sau locurile unde am fost deficitari în anul 2013. Trebuie să recunosc că în finala campionatului de anul trecut, dar şi în finala Cupei, suntem singurii vinovaţi de pierderea trofeelor. Nu trebuie să aruncăm vina pe nimeni, noi am fost principalul adversar al echipei. Ceea ce nu ne mai dorim în acest an. Am început procesul de reformă. Au fost reconfirmaţi antrenorii, Apjok principal, Lucaci, secund şi Ştefan Ciuntu, antrenor-jucător, preparator fizic. A urmat lista de jucători ceruţi de antrenori, cerere ce a fost realizată în procent de sută la sută. Nu vreau să pun presiune pe ei, dar de azi cam ei vor răspunde de totul (vorbim de echipă), pentru a nu mai trăi momentele din 2013 şi 2012.

Vrem să avem un parcurs fără emoţii şi vrem să câştigăm.

Mai precizez că în conducerea clubului s-au făcut două modificări. Secretarul clubului a devenit Vasile Morari şi au fost cooptaţi doi oameni de afaceri grei, din Maramureş, în conducerea secţiei de rugby, Dumitru Matei şi Simion Bizău.

În ceea ce priveşte obiectivele, este un singur cuvânt: event-ul. La o echipă cu pretenţiile noastre nici nu putem spune altceva şi nu vom spune altceva. Să se ştie că pentru asta ne vom lupta.

Pe de altă parte, anul acesta va fi cel mai disputat campionat din ultimii opt ani. Toate echipele din România s-au întărit faţă de anul trecut. Amintesc doar transferurile de la Farul, CSM Bucureşti şi Steaua, iar Timişoara are echipa foarte bună.

După transferurile noastre, consider că avem o echipă puternică, avem jucători de la buni spre foarte buni. La sfârşitul lunii martie, când începe campionatul, trebuie să avem motoarele turate”, a spus Călin Matei.

 

Antrenorul principal, Eugen Apjok speră ca noii jucători să se acomodeze rapid la cerinţele echipei şi se declară mulţumit de lot.

„Am reuşit să acoperim fiecare post unde am fost deficitari, în rest am reuşit să dublăm posturile, pentru a crea concurenţă. Am profitat şi de numărul maxim de străini care pot fi folosiţi anul acesta pe foaia de meci, adică zece, opt în teren pe toată durata partidei”, a spus Eugen Apjok.

 
 

Transferurile CSM Ştiinţa

 

Jucătorii transferaţi sunt: Florin Gorun, revenit în Baia Mare de la Farul Constanţa, georgianul Bidzina Shamkaradze, un jucător dorit de mai mulţi ani, venit de la Timişoara.

Apoi sud-africanii Kuselo Moyake şi Spring Shane, neo-zeelandezul Luke Samoa şi trei jucători din Tonga: Samisoni Taufa, Sione Faka’osilea şi Sione Vai’omo’unga. Căpitanul echipei este internaţionalul Csobi Gal. Noii veniţi sunt majoritatea jucători de naţională, în Georgia şi Tonga.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.