• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Februarie , 2015

Rugbiştii băimăreni la debutul în Challenge Cup

CSM Ştiinţa Baia Mare începe un nou campionat şi are ca obiectiv cucerirea campionatului şi a Cupei României, dar, mai ales, o prezenţă foarte bună în Challenge Cup, competiţia internaţională în care România va fi prezentă, începând în acest an cu echipa care câştigă campionatul.

 
 

La început de sezon, preşedintele clubului, Călin Matei, a organizat o conferinţă de presă pentru a prezenta obiectivele echipei, noutăţile, transferurile şi situaţia infrastructurii a CSM.

Preşedintele băimărean a fost însoţit de antrenorul Eugen Apjok şi directorul CSM Baia Mare.

În perioada de vacanţă, oficialii clubului au lucrat intens pentru a realiza câteva transferuri care să acopere posturile rămase libere, descoperite în urma plecărilor din iarnă. Cea mai importantă plecare fiind cea a lui Gal, la U Cluj. Fostul căpitan al băimărenilor a ales după cinci ani petrecuţi la CSM Ştiinţa să se întoarcă la echipa de unde a plecat.

 

„Am făcut transferuri care aduc un plus de valoare lotului. Sunt transferuri dorite de antrenori şi le-am realizat în proporţie de 99%. În decurs de maximum două săptămâni va mai avea loc un transfer. La momentul potrivit, îl vom face public. Am prelungit contractele care trebuiau prelungite, am anunţat jucătorii la care s-a renunţat, care şi-au terminat contractele şi nu le-am prelungit. Suntem la această ora în proporţie de 100%, fără ultimul transfer, apţi de cea mai mare provocare care ne aşteaptă în anul 2015: Challenge Cup, campionat, Cupa României.

Obiectivul nostru este să facem în Challenge Cup o treabă mai bună decât Lupii (selecţionata campionatului intern). Nu-i un lucru uşor. Avem o echipă, din punctul de vedere al lotului, mai bună decât cea a anului trecut şi sperăm să rămânem pe plan intern campioni naţionali, plus să îndeplinim ceea ce nu am reuşit anul trecut, să câştigăm Cupa României. Şi foarte mult ne dorim să demonstrăm în competiţia internaţională că merităm să fim acolo!”, a spus preşedintele CSM Ştiinţa, Călin Matei.

 

Challenge Cup este a doua competiţie internaţională europeană, ca importanţă, şi băimărenii au onoarea de a debuta în această competiţie în acest nou format. Pentru o cât mai bună prezenţă, rugbiştii băimăreni au nevoie de un lot bun, dar şi de condiţii la nivelul campionatelor puternice din Europa. Este nevoie de tribune de cel puţin 5000 de locuri, vestiare şi grup social lângă intrarea în teren, sală de pregătire, teren de antrenament.

 

Preşedintele Călin Matei a explicat că pot exista situaţii complicate. La aceste meciuri, fanii din nucleul dur al echipelor din Franţa, Anglia, Italia, ţări în care rugbiul este un sport naţional, îşi urmează echipa în ţările din jur, categorie în care intră şi România. Fanii merg şi în număr de mii de suporteri. Cum ar fi, a spus Matei, dacă ne trezim cu 5000 de francezi sau englezi că vin în Baia Mare la meci. Sunt ţări care au un nivel de trai mult mai ridicat ca în România, adică îşi pot permite astfel de excursii. Rugbiştii şi-au făcut datoria de a se califica în o competiţie internaţională importantă şi este necesar ca şi autorităţile să ajute echipa pentru a avea infrastructura necesară, atât la echipă, cât şi în oraş, din punctul de vedere al cazării, al mesei.

„Am primit promisiuni de la Guvernul României, de la Ministerul Sportului, de la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean că vom fi sprijiniţi şi sunt convins că aşa va fi. CSM Ştiinţa reprezintă în această competiţie nu numai oraşul Baia Mare şi Maramureşul, ci şi România. Cred că aşa ar fi normal, ca baza sportivă să fie la nivelul echipei. Sper ca autorităţile să ne sprijine aşa cum au promis, sper ca sprijin să vină şi de la guvern, de la minister”, a spus Matei.

 
 
Şase transferuri
 

Jucătorii transferaţi de CSM Ştiinţa Baia Mare sunt la echipă şi abia aşteaptă să înceapă campionatul: Nigel Genia, mijlocaş la grămadă, 24 de ani, originar din Australia, este fratele lui Will Genia, mijlocaş la grămadă în naţionala Australiei, John Leiataua, centru, 24 de ani, din Australia, Ionuţ Stan, pilier, 21 de ani, din Satu Mare, vine de la Calvisan- Italia, Cătălin Pastramă, pilier, 26 de ani, venit de la Farul Constanţa, Nau Sioeli, centru, 27 de ani, a jucat 18 meciuri pentru Tonga, Keeghan Shefton, aripă sau fundaş, 21 de ani, originar din Noua Zeelandă.

 
 

„Obiectivul nostru este să facem în Challenge Cup o treabă mai bună decât Lupii (selecţionata campionatului intern). Nu-i un lucru uşor. Avem o echipă, din punctul de vedere al lotului, mai bună decât cea a anului trecut şi sperăm să rămânem pe plan intern campioni naţionali, plus să îndeplinim ceea ce nu am reuşit anul trecut, să câştigăm Cupa României. Şi foarte mult ne dorim să demonstrăm în competiţia internaţională că merităm să fim acolo!”

Preşedinte CSM Ştiinţa, Călin Matei

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.